Madrid

Corbacho admet que caldrà revisar el sistema de pensions a llarg termini

El ministre de Treball espanyol, Celestino Corbacho, ha reconegut en una conferència a Madrid que cal revisar el sistema de pensions de cara al futur, en el marc del Pacte de Toledo. Corbacho també ha llançat un parell de missatges: al Partit Popular li ha demanat que no qüestioni més el sistema de pensions i que col·labori en el Pacte de Toledo, i al governador del Banc d'Espanya, que deixi d'oferir receptes i faci "anàlisis més assossegades i tranquil·les" del mercat laboral.

Actualitzat
Celestino Corbacho, el titular de Treball i Immigració del govern espanyol, ha afirmat que "no s'ha de tenir el mínim dubte" sobre el futur immediat i a mitjà termini del sistema de pensions, que ha qualificat de "saludable", però ha afegit que caldrà una reflexió sobre "com ens situem en un context de recorregut molt més llarg perquè és evident que la societat canviarà". D'aquesta manera Corbacho s'ha tornat a referir a aquesta qüestió tan sensible i que últimament ha estat motiu d'un estira-i-arronsa amb el governador del Banc d'Espanya.

De fet, Corbacho manté el pols que va començar fa uns dies amb Ordóñez, ja que li ha llançat un clar missatge: que miri cap al sector financer, el qual considera com el veritable responsable de la crisi, i deixi en pau el mercat laboral. "Tots sabem d'on ve la crisi, i no és precisament dels ciutadans treballadors, sinó dels especuladors del món financer", ha afirmat.

El ministre ha demanat al governador del Banc d'Espanya, de qui ha afirmat que té una "altíssima consideració" des del punt de vista professional, anàlisis "més assossegades i tranquil·les" i que deixi de donar receptes al govern espanyol. Tot plegat, quan aquest mateix matí Fernández Ordóñez s'ha tornat a referir en una conferència a la necessitat d'una reforma de la Seguretat Social, una reforma que ha assegurat que és "imperiosa".

Les pensions, fora del debat polític

Corbacho també ha enviat peticions al Partit Popular. Concretament al seu líder, Mariano Rajoy, li ha demanat "que s'assabenti" de com funciona el Pacte de Toledo, que es reuneix des del novembre i que presideixen els populars, que comenci a treballar en aquest marc i "deixi de parlar tant de les pensions".

El ministre també ha respost a José María Aznar, que va afirmar que Corbacho prefereix "subsidiar" la desocupació que no pas animar els aturats a buscar feina. Segons el titular de Treball aquesta afirmació "posa de manifest el que pensa realment el PP".


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut