El propietari ha explicat que l'animal és "com un més de la família" (Departament de Conservació Ambiental de Nova York)

Confisquen un caiman cec de 340 quilos en una casa de Nova York on vivia com a mascota

L'amo permetia que els visitants entressin a l'aigua per fer-se fotos amb el rèptil, d'uns trenta anys i amb complicacions a la columna, segons les autoritats

RedaccióActualitzat

Sorpresa a l'estat de Nova York, als Estats Units, després que les autoritats hagin trobat un caiman de 340 quilos i 3,3 metres que tenien com a mascota en una casa.

Concretament, ha passat a Hamburg, una localitat al sud de la ciutat de Buffalo, on el propietari de l'habitatge havia construït una ampliació i havia instal·lat una piscina subterrània per al rèptil.

Segons ha detallat el Departament de Conservació Ambiental de Nova York, l'animal té uns trenta anys, té ceguera a tots dos ulls i pateix complicacions a la columna.

També ha apuntat que l'amo permetia que la gent, fins i tot menors, entrés a l'aigua per a acariciar-lo i fer-s'hi fotos.


Confiscat per raons de salut i seguretat pública

Després de comprovar-ne el mal estat de salut i que el tenien de manera il·legal, els funcionaris han confiscat el caiman adduint raons de seguretat pública i de benestar de l'animal.

Ara se'n farà càrrec un cuidador autoritzat fins que es trobi un lloc on pugui rebre atenció permanent.

No es descarta que s'emprenguin accions legals contra el propietari, que havia tingut llicència per tenir el caiman, però li va caducar el 2021.


"És com un més de la família"

Precisament, l'amo ha explicat als mitjans nord-americans que el rèptil es diu Albert i que ell n'és "senzillament el pare". "És com un més de la família", ha afegit.

També ha assegurat que va intentar renovar sense èxit la llicència per poder-lo tenir i ha reconegut que els visitants que anaven a casa seva s'hi acostumaven a fotografiar. Moltes vegades es ficaven breument a l'aigua per fer-s'hi una foto ràpida.

Amb tot, ha dit que sovint era quan l'Albert dormia i que mai nedaven amb ell.

Aquest contacte amb l'animal, segons recull el Departament de Conservació Ambiental al seu web, és raó suficient per revocar la llicència al propietari. A l'estat de Nova York es concedeixen llicències per tenir animals perillosos només amb finalitats "científiques, educatives, expositives, zoològiques o reproductives".

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsMaltractament animal
Anar al contingut