Condemna milionària a Trump per difamar l'escriptora Jean Carroll quan el va acusar de violació

L'expresident dels Estats Units, que ja va ser condemnat per abús sexual per aquest cas, ha dit que recorrerà la sentència

RedaccióActualitzat

Condemna milionària a Donald Trump per difamar l'escriptora i periodista Elisabeth Jean Carroll després que ella el denunciés per violació el 2019. L'expresident nord-americà ha assegurat per xarxes que la sentència és ridícula, que darrere hi veu interessos polítics i ha anunciat que la recorrerà.

Un jurat popular de Nova York li ha imposat una indemnització de 83 milions de dòlars per haver difamat contra Carroll després que ella el denunciés per violació, un cas que també va guanyar l'escriptora. En aquella ocasió, Trump va ser declarat culpable d'abús sexual i el van condemnar a pagar 5 milions de dòlars a la víctima.

El jurat, format per set homes i dues dones, després de tres hores deliberant, ha determinat aquesta multa històrica de més de 80 milions de dòlars, una xifra molt més alta de la que s'havia parlat durant el judici i que supera tota previsió. Els advocats de Carroll havien reclamat una multa contundent per donar exemple i evitar que Trump continuï difamant l'escriptora. Finalment, ha batut totes les expectatives.

Carroll, que no ha fet declaracions en sortir de la sala, ha celebrat la sentència i, en un comunicat, ha dit que és exemplar per a tots els agressors.

L'escriptora i periodista E. Jean Carroll després de conèixer la sentència (Reuters/Brendan Mcdermid)

Trump, que va assistir a l'últim dia de judici, però va abandonar la sala abans que es fes públic el resultat final del jurat, ha titllat el veredicte de "totalment ridícul". Per ell és una mostra que "el sistema legal està fora de control i s'utilitza com a arma política". Ho ha assegurat a les seves xarxes socials, on l'expresident ha tornat a acusar la justícia de perseguir-lo políticament.

L'expresident i aspirant a candidat republicà a la casa blanca ha anunciat que recorrerà la sentència i ha acusat el president dels Estats Units, Joe Biden, d'orquestrar un pla per desgastar-lo de cara a les eleccions del mes de novembre.

Els fets es remunten al 2019, quan Caroll va publicar un article al "New York Magazine" on explicava que, l'aleshores president dels Estats Units, l'havia violat l'any 1995. Després de la denúncia de l'escriptora, Trump va negar conèixer-la, la va ridiculitzar i va dir que mail l'havia violat.

ARXIVAT A:
Violència masclistaEstats UnitsTrump Agressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut