Madrid

Conde-Pumpido confirma a Matas que no hi haurà més operacions contra la corrupció urbanística a les Illes després del "cas Andratx"

El fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, ha confirmat personalment al president balear, Jaume Matas, que no hi haurà cap més operació contra la corrupció urbanística a les Illes, un cop s'ha destapat el "cas Andratx". Tots dos s'han reunit a petició de Matas, després que el seu govern va rebre fa uns dies una trucada anònima on alertava de noves actuacions judicials.

Actualitzat

Jaume Matas s'ha volgut reunir amb el fiscal general de l'Estat per saber si hi ha més investigacions obertes sobre possible corrupció immobiliària a les Illes, tal com van suggerir alguns dirigents socialistes balears. Matas ha sortit satisfet i tranquil de la reunió, perquè segons ell Conde-Pumpido veu en el cas de corrupció d'Andratx un fet aïllat.

Matas s'ha sentit molest pel tractament periodístic del "cas Andratx", perquè se l'ha arribat a comparar amb Marbella. El president de les Illes ha ofert al fiscal tota la col·laboració del seu govern per investigar aquest cas i altres de nous que hi pogués haver.

Fonts de la fiscalia reconeixen fora de càmera que la reunió entre Conde-Pumpido i Matas és del tot excepcional. De fet, és la primera vegada que un president autonòmic demana audiència al fiscal general per saber què està investigant.

La setmana passada, el fiscal general de l'Estat, en una conversa amb el president del PP, Mariano Rajoy, ja va avançar que la fiscalia no té ara per ara cap intenció d'ordenar més intervencions. Tot i això, Conde-Pumpido va reiterar que aprofundiran tant com calgui en la investigació sobre la trama al municipi d'Andratx.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut