Imatge d'una lleixa plena de llibres de la Biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona
Biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona

Com aconseguir augmentar els índexs de lectura, segons Izaskun Arretxe i Montse Ayats

Conversem amb Arretxe i Ayats, impulsores del futur Pla Nacional del Llibre i la Lectura, pocs dies abans de Sant Jordi

RedaccióActualitzat

Les xifres oficials indiquen que un terç de la població no llegeix mai cap llibre i, per tant, llibreries i biblioteques són espais gairebé desconeguts per a milers de persones. Una de les grans contradiccions de la indústria cultural és que es publica molt (només a Catalunya, uns 40.000 títols nous cada any).

Com aconseguir lectors per a tota aquesta oferta? El govern de Catalunya s'ha marcat com a objectiu aprovar aquest 2023 un Pla Nacional del Llibre i la Lectura que ja ha mobilitzat diferents agents i, molt especialment, els departaments de Cultura i Educació.

Tot i la feina essencial de les famílies, sense les escoles serà difícil aconseguir que infants i adolescents llegeixin i, sobretot, que entenguin allò que llegeixen.

Una de les grans preocupacions del futur són els índexs de comprensió lectora, que no conviden especialment a l'optimisme. Pocs dies abans de Sant Jordi, hem entrevistat les dues impulsores del Pla Nacional del Llibre i la Lectura. Són l'editora Montse Ayats i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe.

Hem parlat amb elles a la Biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona, inaugurada ara fa un any:

ARXIVAT A:
Sant Jordi Literatura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut