Bitllets tintats intervinguts per la policia (ACN/Policia Nacional)

Cinc detinguts per l'estafa "wash wash", de bitllets falsos, a Barcelona i Madrid

Fent creure que rentant amb productes químics unes cartolines blanques es convertien en bitllets haurien estafat, en alguns casos, més de 500.000 euros

La Policia Nacional ha detingut cinc persones, dues a Barcelona i tres a Madrid, per estafar diverses víctimes, més de 500.000 euros en alguns casos, amb el mètode dels bitllets tintats falsos o "wash wash".  

Aquest sistema consisteix a vendre euros falsos, fent creure a les víctimes que rentant amb productes químics unes cartolines blanques de la mida dels bitllets, es poden obtenir bitllets legítims o falsos de gran qualitat, segons l'informe de la policia, amb "uns processos gairebé màgics".

En les detencions i escorcolls, la policia ha intervingut als detinguts nombrosos bitllets falsos, 1.550 euros de curs legals, documents d'identitat falsos, productes químics i gran quantitat de material utilitzat en la fabricació dels bitllets. El jutge ha ordenat l'ingrés a presó provisional dels arrestats.
 

Venien bitllets falsos a xarxes socials i la "darknet"

La investigació va començar el passat mes d'agost quan, a través del rastreig que fa la Policia Nacional a les xarxes socials i la "darknet" o internet fosca, els agents van detectar un lloc web en el qual s'estarien venent bitllets falsos.

Els agents es van posar en contacte amb el titular dels perfils i van constatar que els investigats estafaven a les víctimes mitjançant la modalitat "wash wash", que oferien la possibilitat de fer la compra en línia o cara a cara, cosa poc habitual segons la policia.

A finals del mes d'octubre passat els agents va detenir dues persones a Barcelona. A l'escorcoll d'un vehicle hi van trobar bitllets, cartolines, planxes de la mida del bitllet de 50 euros i làmines de color, usat en les falsificacions. 

Els estafadors feien creure que amb un procés químic les cartolines es convertien en bitllets (EFE/Policia Nacional)

A finals de novembre, a la policia li va arribar la informació de l'estafa a un particular per una considerable quantitat de diners mitjançant el mateix modus operandi.

Els estafadors havien mostrat al comprador com utilitzant productes químics convertien les cartolines en bitllets legítims, 1.300 euros, que li van donar com a mostra. Aleshores, li demanaven més diners per comprar líquids, que, suposadament, rentarien la resta de cartolines que havien d'entregar-li, fins a 60.000 euros.

Quan els estafadors van contactar de nou amb la víctima, la policia va arrestar dues persones més a Madrid i una tercera dies després.

 

ARXIVAT A:
PolicialPolicia Nacional
Anar al contingut