Caracas

Chávez prefereix Obama a McCain i s'ofereix a parlar amb "el negre" si és president

El president de Veneçuela, Hugo Chávez, s'ha mostrat disposat a parlar amb Barack Obama si es converteix en president. Després de titllar George W. Bush de "diable" i d'haver-se sentit dir de part de John McCain que és un dictador, sembla que Chávez no veu Barack Obama de la mateixa manera que als republicans. Tot i que Chávez no li ha donat suport explícit, sí que l'ha escollit per reptar-lo a canviar la política dels Estats Units.

Actualitzat
Hugo Chávez s'ha mostrat disposat a parlar amb Barack Obama si es converteix en president, i ha recollit les declaracions del candidat demòcrata que va dir que podria arribar a parlar amb el president veneçolà si fos necessari. Chávez no li ha mostrat el seu suport directe de cara a les eleccions dels Estats Units, però tampoc l'ha criticat obertament. El mandatari veneçolà diu que s'haurà d'esperar per veure com serà la presidència d'Obama.

El president de Veneçuela ha predit que "el negre" -en referència al candidat demòcrata, Barack Obama- s'imposarà a les eleccions presidencials nord-americanes, i s'ha ofert per parlar-hi per millorar les relacions entre els Estats Units i el seu país, principal subministrador de petroli. Chávez ha dit que seria una bona notícia que "l'home negre" arribés a ser president dels Estats Units, però que caldrà veure si "el negre" està a l'altura de la història.

"The Economist", per Obama


Independentment del que votin els electors, una de les publicacions considerades símbol del liberalisme econòmic, "The Economist" fa una aposta clara a la seva portada i a l'editorial pel candidat demòcrata Barack Obama. "És l'hora", proclama aquest setmanari, amb una fotografia de l'aspirant a la Casa Blanca, a qui, ara per ara, les enquestes donen com a guanyador de la cursa electoral.

Un neocon, per McCain

Els suports a un candidat i a l'altre s'han multiplicat en la recta final de la campanya. Alguns però, han arribat en forma de regal enverinat. És el cas del vicepresident Dick Cheney, un dels representants de l'ala més neoconservadora del partit, que ha volgut postular-se en favor de McCain. Un flac favor tenint en compte que el candidat republicà s'ha passat tota la campanya intentant desmarcar-se del llegat Bush.
Anar al contingut