Una imatge de Charito abans de les eleccions del 2019, quan tenia 95 anys (Theobjective.com)
Comunitat de Madrid

Charito, la candidata de 99 anys d'Abuelas por Patones, una llista de dones jubilades

La cap de llista més veterana del 28M ja és regidora de l'Ajuntament d'aquesta petita població del nord de Madrid des del 2019

Arola Cumeras i BantulàActualitzat

María del Rosario Testa, coneguda com a Charito, té 99 anys i es presenta com a cap de llista a les eleccions municipals de diumenge. És la candidata a l'alcaldia d'Abuelas por Patones, una formació política independent que ja la va convertir en regidora el 2019.

Charito va entrar a l'Ajuntament d'aquesta petita població del nord de la serra de Madrid com a única representant. Qui governa és el PSOE, que va ser la força més votada. Com que considera que l'alcalde "no ha fet res de res" en quatre anys ha decidit tornar-se a presentar.

Ja fa mig segle que va arribar al poble i ha explicat en una entrevista a "El Periódico de España" que es va enamorar dels carrers amb pendent i de les cases de pissarra.

 

Una vila turística amb encant

Patones de Arriba té fama de ser un poble amb encant, i la circumscripció electoral engloba també el nucli de Patones de Abajo, on viu el gruix de la població.

L'activitat principal és el turisme, ja que hi ha una dotzena de restaurants. Per arribar fins al poble, hi ha una carretera plena de revolts amb trams molt estrets, pels quals no passen dos cotxes a la vegada.

La situació de col·lapse dels visitants ha portat l'Ajuntament a prohibir l'accés a la part de dalt del poble durant els caps de setmana. Els turistes han de deixar el cotxe en un aparcament de terra i agafar els autobusos que han contractat els restaurants.

Ara, Abuelas por Patones proposen construir un aparcament subterrani, com a proposta estrella del programa. Charito aclareix:

"Jo no hi guanyaria ni un ral, però aquest projecte ja quedaria per sempre i el turisme seguiria deixant diners al poble".

D'aquesta demanda, ja en té constància la presidenta de la Comunitat de Madrid pel PP, Isabel Díaz Ayuso, a qui va escriure una carta.

Respecte del 2019, la llista està renovada, però tot són dones, la més jove de les quals té 70 anys. Charito, que té sis netes, afirma que seguirà la nit electoral per televisió i que votarà per correu. Sobre els resultats, afirma:

"Si surto com a alcaldessa per un miracle, posaria el poble recte, fixa't, als meus anys. Hi veig moltes injustícies."

ARXIVAT A:
Comunitat de MadridEleccions municipals 2023
Anar al contingut