Madrid

CCOO proposa al govern una reforma fiscal "a fons" de la majoria dels impostos

El sindicat Comissions Obreres ha demanat al govern espanyol una reforma fiscal "a fons" de la majoria dels impostos i no només un increment de l'IVA. En aquesta línia, el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, qualifica de molt tímida la proposta fiscal del govern. D'altra banda, Toxo ha manifestat que CCOO estudia amb UGT fer una gran mobilització sindical, si la patronal no desbloqueja les negociacions dels convenis col·lectius.

Actualitzat
Ignacio Fernández Toxo creu que les propostes de Rodríguez Zapatero són "tremendament tímides" i, en aquest sentit, considera que l'executiu hauria de ser més ambiciós, fer una reforma fiscal "a fons" i "tocar" de manera progressiva tots els impostos directes, indirectes, especials, sobre el patrimoni i els de successions. I és que, per CCOO, retirar els estímuls fiscals només pot tornar a provocar una intensa caiguda de l'activitat econòmica.

El sindicat creu que seria un inconvenient que el govern fiés els ingressos de l'Estat només amb una reforma de l'IVA, "que podria comportar contradiccions en el consum i una càrrega fiscal injusta". CCOO creu que el govern espanyol només vol limitar l'increment dels impostos a l'IVA, en un 2 o un 3%.

A més, Comissions Obreres, que s'ha reunit per analitzar la situació econòmica i l'estratègia a seguir els propers mesos, preveu un panorama "complicat" i estima que hi haurà destrucció del treball "fins i tot més enllà de les previsions del govern", especialment en l'últim trimestre del 2009 i probablement el 2010. Tot depèn, afegeixen, "de l'orientació dels propers pressupostos generals de l'Estat.

D'altra banda, el secretari general de CCOO ha explicat que estudien amb el sindicat UGT fer una gran mobilització sindical, si la patronal no desbloqueja les negociacions dels convenis col·lectius.
Anar al contingut