Una imatge de dos dels cadells alliberats (Policia Nacional)

Cau una banda de traficants de cadells de gos a Girona i Madrid i rescaten 100 animals

S'ha rescatat més d'un centenar d'animals i s'han trobat restes òssies d'exemplars morts i enterrats

Redacció/Agències

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal presumptament dedicada a la importació, cria i venda il·legal de cadells de gos.

S'ha rescatat més d'un centenar d'animals, tot i que també s'han trobat restes òssies d'exemplars morts i enterrats.

Els responsables compraven bona part dels animals a països de l'Est, com Eslovàquia o Hongria. Els portaven fins a l'Estat amuntegats en camions i en trajectes de fins a 15 hores de durada.

També provenien de criadors nacionals i els feien arribar a botigues de Madrid i Catalunya, o els venien directament per internet.


Documentació amb l'edat, la raça i l'estat alterats

Els animals tenien la documentació falsificada, tenien una edat inferior a la permesa i a vegades fins i tot se'n modificava la raça a la fitxa.

Una veterinària de confiança els segellava les vacunes, i mentien sobre l'estat de salut dels cadells als possibles compradors.

Els venien tant sans com malalts o incubant malalties contagioses i moltes vegades l'animal moria poc després d'haver-se comprat.


Vuit detinguts a Girona i Madrid

Es van fer quatre escorcolls, i han estat detingudes vuit persones a Girona i Madrid com a presumptes responsables dels delictes de maltractament animal continuat, estafa, intrusisme professional, falsificació documental i pertinença a organització criminal.

Precisament, durant els escorcolls es va intervenir medicació per a l'eutanàsia de gossos i gats, ja utilitzada.

També passaports i cartilles veterinàries, talonaris de receptes, segells veterinaris i medicaments i 3.000 euros en efectiu, entre d'altres.


Més de mig miler d'animals rescatats en sis mesos

La investigació es va iniciar en detectar-se una organització dedicada a la importació de cadells amb documentació falsa.

Els agents van identificar els suposats membres de la banda, que estava estructurada de forma piramidal i comptava amb dos líders.

Segons les dades facilitades per la policia, en els últims sis mesos s'han rescatat més de mig miler d'animals, sobretot cadells, en diferents operacions realitzades per tot Espanya.

 

ARXIVAT A:
Maltractament animalPolicia Nacional
Anar al contingut