Vista exterior de l'edifici incendiat al barri de Campanar de València (EFE/Manuel Bruque)
Vista exterior de l'edifici incendiat al barri de Campanar de València (EFE/Manuel Bruque)

Catalunya crea un grup de treball per detectar edificis com el de l'incendi de València

L'òrgan, impulsat pel Departament de Territori, avaluarà si hi ha edificis que hagin fet servir el poliuretà com a aïllant

Redacció/AgènciesActualitzat

La Generalitat constituirà un grup de treball per avaluar si a Catalunya hi ha edificis que hagin fet servir el poliuretà com a aïllant, un component que es creu que podria haver causat la ràpida expansió del foc a l'immoble incendiat al barri de Campanar de València en què han mort deu persones.

El grup, impulsat des de la Direcció General d'Ordenació del Territori de la Generalitat, estarà format per col·legis professionals com el d'Arquitectes o el d'Arquitectes Tècnics de l'Edificació, segons ha avançat El Confidencial.

A més, també es consideraran "les aportacions i coneixements d'altres organismes necessaris, així com de representants del món local", ja que la disciplina urbanística és competència municipal, segons fonts de la conselleria: "L'objectiu del grup de treball serà definir les accions i mesures pertinents respecte a possibles edificis en risc per aquesta patologia a Catalunya", apunten.

Un bomber treballant aquest dissabte en l'edifici incendiat a València
Un bomber treballant aquest dissabte en l'edifici incendiat a València (EFE/Manuel Bruque)

No hi ha constància d'immobles amb el poliuretà com a aïllant

Ara per ara, la Generalitat no té constància que hi hagi cap immoble a Catalunya que hagi fet servir el poliuretà com a aïllant. El departament assenyala que, des del 2006, "el codi tècnic obliga a comunicar tant l'inventari dels materials com la documentació dels projectes constructius als col·legis professionals".

La Generalitat no disposa de forma directa d'aquesta informació, tot i que sí que ha constatat que en els aproximadament 18.200 immobles que gestiona del parc públic d'habitatge a Catalunya no s'ha fet servir aquest material.

Dos dies després, les causes de l'incendi a l'immoble de València encara s'estan investigant. No és clar per quins motius el foc es va propagar tan ràpidament per l'edifici. Segons els tècnics, l'immoble complia amb la normativa vigent el 2008, any de la construcció.
 

 

 

ARXIVAT A:
HabitatgeIncendi València
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut