Barcelona

Carod contesta Maragall i li retreu la manca de dimissions en episodis com el Carmel o la vaga de metges

El president d'Esquerra, Josep-Lluís Carod-Rovira, s'ha mostrat "decebut" perquè "ningú va dimitir" en crisis com l'ensorrament del Carmel o la vaga de metges, en resposta a les declaracions de Maragall a "Els matins", de TV3, en què ha dit sentir-se "en alguna mesura decebut" amb els republicans. El líder d'ERC ha dit al president de la Generalitat que mentre els republicans treballaven "per Catalunya, hi havia qui només es preocupava pel càrrec i el control de tots els mecanismes de poder".

Actualitzat

Maragall ha assenyalat en una entrevista a TV3 que Esquerra va entrar al govern amb "gran ingenuïtat, amb la clau a la mà i amb el viatge a Perpinyà per solucionar el problema d'ETA pel seu compte". Carod, per la seva banda, ha donat la raó a Maragall en les acusacions d'ingenuïtat, ja que "Esquerra anava al govern amb bona fe i convençuts que anaven a treballar per Catalunya".

En unes declaracions no gaire habituals entre la cúpula republicana, Carod ha fet un balanç crític d'alguns episodis del govern tripartit i ha lamentat que "s'enfonsi el túnel del Carmel sense que ningú assumeixi responsabilitats i dimiteixi", que "hi hagi una vaga de metges que paralitza la sanitat i ningú posi el seu càrrec sobre la taula" i que hi hagi "fluxos migratoris no regulats i tinguem un govern de vacances".

Per últim, el líder republicà ha criticat que Maragall no pugui "anar de viatge sense el consentiment des de Madrid", en referència a l'ajornament del viatge al Senegal del president de la Generalitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut