Molts periodistes esperen davant la seu de la fiscalia general de Brussel·les
Brussel·les

Carles Puigdemont i els quatre consellers s'entreguen a la policia belga

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont i els quatre consellers Clara Ponsatí (Ensenyament), Toni Comín (Salut), Meritxell Serret (Agricultura) i Lluís Puig (Cultura) s'han entregat a un quart de deu d'aquest matí davant la policia federal de Brussel·les acompanyats dels seus advocats, segons fonts de l'entorn del president.

La policia els han custodiat fins a la fiscalia, on es quedaran fins que declarin aquesta tarda davant del jutge, que tindrà 24 hores per decidir si els manté detinguts o els deixa en llibertat.

Especialistes belgues diuen que és molt poc freqüent que un jutge dicti presó preventiva mentre s'està instruint un cas, per tant, tot apunta que podrien quedar en llibertat i es podrien moure per Bèlgica amb condicions de personar-se puntualment davant la justícia.

Tot el procés es farà en flamenc que és la llengua oficial.

Gonzalo Boye, advocat dels consellers Meritxell Serret i Toni Comín, assegura que s'ha complert el primer tràmit del procediment i "ara és quan comença la batalla legal que ajudarà a tots els investigats" i destaca que tots s'han personat voluntàriament davant la justícia: 

 

 

 


La fiscalia de la capital belga havia d'ordenar-ne de manera imminent la detenció perquè un jutge d'instrucció decidís sobre la tramitació de les euroordres que pesen contra ells.

Des de divendres a la nit, la fiscalia estudia l'ordre de detenció internacional contra ells dictada per la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela.

La fiscalia federal belga va transferir les ordres europees a la fiscalia local a última hora de dissabte després d'haver constatar que era "molt probable" que les cinc persones en recerca fossin a Brussel·les.

Aquest dissabte al migdia, Puigdemont va fer un tuit en què assegurava que està disposat a cooperar amb la justícia belga després de l'ordre de detenció europea emesa per Espanya.

Puigdemont i els consellers que son a Brussel·les diuen que van escollir la justícia belga perquè els dona més garanties que l'espanyola. Per això van contractar aquests advocats, especialistes en drets humans.

 

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut