Carles Puigdemont als carrers de Brussel·les (Arxiu)

La fiscalia belga ordenarà la detenció de Puigdemont i els quatre consellers a Brussel·les

Els portaran davant d'un jutge d'instrucció, que decidirà sobre la tramitació de l'euroordre

Actualitzat

La fiscalia belga ordenarà la detenció de Carles Puigdemont i els quatre consellers cessats pel govern espanyol que són a Brussel·les, segons ha informat a diversos periodistes que es troben a la capital belga. Les ordres europees afecten, a més de Puigdemont, els consellers Meritxell Serret, Toni Comín, Lluís Puig i Clara Ponsantí.

Tots quatre els portaran davant d'un jutge d'instrucció que decidirà sobre la tramitació. Quan això hagi passat, s'obrirà un període de 24 hores perquè el jutge prengui una decisió: pot arrestar, no arrestar o bé llibertat amb condicions.

La fiscalia de Brussel·les ha anunciat una roda de premsa per avui, a les dues del migdia, en què es donaran novetats sobre l'ordre europea de detenció:

 


 

"Perquè un jutge sigui assignat, les persones buscades han de ser privades de llibertat", ha explicat el portaveu de la fiscalia i magistrat Gilles Dejemeppe a l'agència Europa Press, que ha afegit que fins que no siguin detinguts no s'establirà la jurisdicció de la causa i, per tant, no es pot assignar un jutge.

Des de divendres a la nit, la fiscalia estudia l'ordre de detenció internacional contra ells dictada per la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela.

La fiscalia federal belga va transferir les ordres europees a la fiscalia local a última hora de dissabte després d'haver constatar que era "molt probable" que les cinc persones buscades fossin a Brussel·les.

Aquest dissabte al migdia, Puigdemont va fer un tuit en què assegurava que està disposat a cooperar amb la justícia belga després de l'ordre de detenció europea emesa per Espanya:      

 

-Estem treballant per ampliar aquesta informació-

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut