Desenes de camioners atrapats a l'N-340, a prop de Vilaller, a l'Alta Ribagorça

Centenars de camioners queden atrapats al Pirineu dos dies pels talls dels pagesos

Després de més de 48 hores en pàrquings i vorals, bona part han aconseguit marxar un cop els pagesos els han permès el pas per solidaritat

Actualitzat

Els talls de carretera per part dels pagesos que des de dimarts afecten una quinzena de vies del país han mantingut durant més de 48 hores uns 500 camioners atrapats entre la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça i la frontera a Puigcerdà. 

Finalment, després de les reclamacions del sector, els pagesos han obert per solidaritat durant prop d'una hora el tall de l'N-230, que mantenia els camioners bloquejats entre El Pont de Suert, Vilaller i Viella. Més de 300 camions han pogut marxar.

A diferència del que passa als talls de l'AP-7, l'AP-2 i l'A-7, on desvien els camions per vies secundàries, la situació és més complicada al Pirineu, perquè hi ha rutes que no tenen alternativa.

Un dels punts conflictius és Puigcerdà, on hi havia uns 150 camions que no podien creuar la frontera pel bloqueig que hi mantenen els pagesos. Finalment, els Mossos els han permès marxar a través d'una desviació pel poble, cosa que ha generat mala maror amb els agricultors.

Alguns camioners han estat 48 hores bloquejats pels talls de carretera i han denunciat que no se'ls ha garantit el dret a la lliure circulació. És el cas de l'Eugenio, que s'ha queixat de falta d'informació.

"N'estem farts perquè portem aquí des de dimarts al migdia sense obtenir cap explicació. Els pocs diners que portem a sobre ens els estem gastant aquí."

Els atrapats a l'N-230 havien amenaçat de tallar la carretera si no els donaven pas alternatiu.

Malestar dels transportistes

A aquestes situacions de bloqueig cal afegir-hi les cues quilomètriques que es formen a les vies alternatives i que allarguen les rutes dels transportistes:


Segons l'associació de transportistes de Girona, els retards en les rutes suposen unes pèrdues de 600 euros de mitjana per camió i dia.

Les associacions del transport asseguren que entenen les reivindicacions dels pagesos, però també reclamen el dret a la lliure circulació. Volen que no es permeti tallar cap carretera que no tingui una via alternativa.

ARXIVAT A:
Agricultura
Anar al contingut