Barcelona

Caixa Manresa se suma a la fusió entre les caixes Catalunya i Tarragona

El director general de la Caixa de Terrassa ha reconegut a TV3 que hi ha hagut pressions polítiques per evitar que Caixa de Girona perdi pes en la fusió amb les caixes de Terrassa, Sabadell i Manlleu. La Diputació de Girona, fundadora de Caixa de Girona, tem que la fusió comporti una pèrdua d'identitat. Amb tot, el director general de Caixa Terrassa creu que la fusió es durà a terme sense que pugui afectar-la cap interferència política. Precisament, les diputacions també seran clau en la fusió que s'està perfilant entre dues altres caixes catalanes: Caixa Catalunya i Caixa de Tarragona, a la qual s'afegeix Caixa Manresa. L'operació està molt madura, tot i que continuen les negociacions.

Actualitzat
Caixa Catalunya té cada cop més enfocada la seva fórmula de fusió i per això manté negociacions amb Caixa Tarragona. Alguns coneixedors del sector asseguren que l'operació pot tancar-se en els pròxims dies. Però hi ha més actors, Caixa Manresa també hi participa. Els seus dirigents asseguren que busquen un bon projecte on poder guanyar dimensió.

I això estaria garantit amb la suma dels actius de les tres entitats. Entre els diners de clients, inversions i participacions en diferents negocis Caixa Catalunya sumava al juny uns actius de prop de 65.000 milions d'euros. Tarragona n'hi aportaria 10.900 més i Caixa Manresa 6.800 milions d'euros.

Aquestes xifres constaten que no seria una fusió entre iguals i per això sembla que Caixa Tarragona vol assegurar-se una bona presència en el consell d'administració, mentre que Caixa Manresa podria optar a algun càrrec en la direcció. De fet, els actuals dirigents de Caixa Catalunya van ser durant uns anys al capdavant de Caixa Manresa. Ara, són els respectius consells d'administració els que hauran de ratificar l'operació triada, decidir si és d'interès i si porta els avantatges suficients per aprovar-la.

Només quedaria una caixa mitjana, Penedès, que de moment segueix en solitari. I una de petita, Caixa Laietana, que assegura no tenir el maldecap de les fusions. De moment es resisteix a acabar integrada en alguna operació. Són les que no han entrat en la política de concentracions impulsada pel Banc d'Espanya.
Anar al contingut