Sabadell

Bustos nega que els municipis aprovessin les reformes del PIRMI

Manel Bustos, alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis, nega les declaracions d'Ortega i afirma que no tenien cap constància dels canvis concrets que implicava el nou sistema de la renda mínima d'inserció.

Actualitzat
L'alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manel Bustos, nega les declaracions de Joana Ortega i afirma que els municipis no van aprovar ni tenien coneixement concret dels canvis que implicava el nou sistema del PIRMI que proposava el govern català.

Bustos declarava que els ajuntaments van conèixer la proposta de decret del govern el 25 de juliol, dues hores i mitja abans que se celebrés la Comissió de Governs Locals, "un òrgan consultiu, no executiu o legislatiu" deia. L'alcalde de Sabadell recorda que després de presentar-se aquesta iniciativa davant dels ajuntaments, aquests van proposar, entre els nous criteris per als nous usuaris del PIRMI, que s'afegís un informe previ dels ajuntaments.

Per la seva banda, la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, apuntava que, en la mateixa reunió que menciona Bustos, "diversos tècnics del Departament d'Ocupació i de Benestar Social els van informar sobre els canvis en el sistema i la federació va mostrar-hi el seu suport".

Malgrat les paraules d'Ortega, Manel Bustos afirma que "mai no es va informar que canviaria el sistema de pagament de la renda mínima ni que aquest canvi es faria al mes d'agost". Bustos recorda que "no es va parlar de xecs ni de l'aplicació al mes d'agost" i diu que "no teníem coneixement verbal ni escrit sobre les noves mesures". Acaba afegint que lamenta "l'actitud de prepotència i menyspreu cap als ajuntaments" i reclama una rectificació de la vicepresidenta del govern.

Finalment, el president de la Federació de Municipis assegura que enviarà una còpia de la proposta del decret del govern sobre el PIRMI a tots els ajuntaments catalans per demostrar que la federació no va donar suport al canvi de pagament de la renda mínima.

En referència al tema, Xavier Trias afegia que el govern "no havia informat l'Ajuntament" però que ara treballava amb el govern per aplicar els canvis de la renda mínima d'inserció.

Per intentar solucionar aquestes contradiccions, el 22 d'agost Manel Bustos es reunirà amb Joana Ortega i el conseller Mas-Colell, on mantindrà la seva posició, però amb l'objectiu de trobar camins per reconduir la situació. En aquesta reunió, també es parlarà sobre la situació econòmica dels ajuntaments.

Alhora, els consellers Mena i Cleries anunciaven la seva compareixença davant del Parlament per explicar els canvis en el PIRMI.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut