Imatge de la corbeta Sukhothai abans d'enfonsar-se facilitada per la marina tailandesa (Reuters TV)

Busquen 33 desapareguts en el naufragi d'una corbeta de la marina tailandesa

73 persones han pogut ser rescatades abans que el vaixell, una corbeta de la marina tailandesa, s'enfonsés per una forta tempesta

Missió de rescat al golf de Tailàndia, aquest dilluns, per trobar 33 persones desaparegudes en el naufragi d'una corbeta de la marina tailandesa, l'HTMS Sukhothai.

D'aquestes, 31 són militars, tripulants de la Sukhothai, i 2 són civils, integrants d'un grup que viatjava a bord per assistir a una cerimònia.

L'accident ha passat poc abans de la mitjanit de diumenge a dilluns, a uns 37 quilòmetres de la costa, al sud-oest de Bangkok.

Algunes de les persones rescatades han resultat ferides (Reuters/Royal Thai Navy)

Tres vaixells i dos helicòpters participen en l'operació desplegada després que diumenge a la nit i enmig del mal temps, s'aconseguís rescatar 73 de les 106 persones a bord, un terç de les quals eren civils.

Algunes de les persones rescatades han resultat ferides i han estat ateses i tractades a bord de l'HTMS Kraburi, també de la marina tailandesa, el primer a arribar al lloc del naufragi. Dos ferits greus han estat traslladats a l'hospital.

El Sukhothai, tombat a babord, vist des d'un altre vaixell de la marina tailandesa (Reuters/Royal Thai Navy)

La forta tempesta seria la causa principal de l'enfonsament del vaixell, segons un informe preliminar publicat per les forces armades tailandeses que explica que el fort onatge hauria inclinat la nau fins al punt que ha entrat aigua de mar per un tub d'escapament. Això ha causat talls d'energia que han afectat els motors principal i auxiliar, i també les bombes d'extracció d'aigua.

Les imatges publicades mostren com, abans d'anar al fons del golf de Tailàndia, el vaixell va quedar inclinat a babord, sobre el costat esquerre.

Imatge del Sukhothai captada pels equips de rescat (Reuters TV)

En servei des del 1987, la corbeta Sukhothai va ser fabricada als Estats Units.

Aquest és el primer enfonsament d'un vaixell militar tailandès des de la Segona Guerra Mundial, quan l'HTMS Samui va ser torpedinat per un submarí dels Estats Units.

Anar al contingut