El primer ministre búlgar, Boiko Boríssov, durant una cimera europea a Brussel·les al desembre (Reuters)
El primer ministre búlgar, Boiko Boríssov, durant una cimera europea a Brussel·les al desembre (Reuters)

Bulgària assumeix la presidència semestral de la UE

Està considerat el país més pobre i corrupte de la Unió Europea i durant la seva presidència s'haurà d'acabar de concretar el Brexit

Actualitzat

Amb l'arribada del 2018, Bulgària ha assumit la presidència semestral rotatòria de la Unió Europea. Com a lema de la presidència, el govern búlgar, liderat pel primer ministre, Boiko Boríssov, ha escollit un clàssic: "La unitat fa la força".

Brexit i crisi migratòria

Seran sis mesos marcats per la recta final de les negociacions del Brexit, per les conseqüències de la crisi migratòria que viu Europa i també pel futur dels sis països dels Balcans occidentals, com Sèrbia, Bòsnia i Albània, en relació amb la UE.

Aquesta darrera qüestió es tractarà en una cimera prevista per al maig, amb la participació d'aquests estats, que encara no formen part del club europeu. En un missatge penjat a Facebook, Boríssov recorda la influència de Bulgària en aquests països i la voluntat d'obrir una nova etapa en les relacions existents.

Extrema dreta al govern

És la primera vegada que Bulgària presideix la UE des que va entrar-hi, fa deu anys, i no forma part de la zona euro. Es tracta d'un país amb poca població, poc més de 7 milions d'habitants, i està considerat el país més pobre dels Vint-i-vuit.

En l'executiu de coalició del populista Boríssov, hi participen, amb quatre ministres, els ultres del Front Patriòtic, favorables a l'ús de la violència per evitar l'entrada de refugiats a Europa i que han menystingut la minoria gitana búlgara. A més, Bulgària, segons Transparència Internacional, és el país més corrupte de la UE.

Anar al contingut