L'expresidenta de Bolívia, detinguda a les instal·lacions policials (EFE/Javier Mamani)
L'expresidenta de Bolívia, detinguda a les instal·lacions policials (EFE/Javier Mamani)
Bolívia

Bolívia deté l'expresidenta interina Jeanine Áñez per "sedició i terrorisme"

També han detingut ministres del seu govern i de la cúpula de l'exèrcit acusats d'haver organitzat un cop d'estat el novembre del 2019 contra Evo Morales

RedaccióActualitzat

El govern bolivià ha confirmat la detenció de Jeanine Áñez, l'autoproclamada presidenta interina del país després de les presidencials del 2019.

La policia l'ha detingut de matinada a casa seva després de l'ordre dictada per la justícia boliviana. Acusen Áñez, membres del seu govern i la cúpula militar de sedició i terrorisme pels successos que van acabar amb la sortida anticipada d'Evo Morales del palau presidencial i la seva marxa del país el novembre de 2019.

La que va ser presidenta interina de Bolívia fins a les eleccions de l'octubre de l'any passat, en què va guanyar el candidat d'Evo Morales, està acusada pels delictes de sedició, terrorisme i conspiració.

Jeanine Áñez ha denunciat a les xarxes la seva detenció i, assegura, que és víctima d'una persecució política del Moviment al Socialisme, el partit en el govern:

 



El ministre de Justícia, Iván Lima, assegura que la denúncia que ha provocat la detenció "s'ha presentat contra l'exsenadora Jeanine Áñez, no contra l'expresidenta" i que, per aquesta raó, no té immunitat i "no està protegida per un judici de responsabilitats".

A Jeanine Áñez, Álvaro Coimbra (exministre de Justícia), Arturo Murillo (exministre de la Presidència, fugit als Estats Units) i Yerko Núñez (exministre de Defensa) se'ls investiga per la seva possible participació en les violentes revoltes que va viure Bolívia entre setembre i desembre del 2019 i per les massacres de Sacaba i Senkata, que van propiciar la renúncia d'Evo Morales a la presidència.

ARXIVAT A:
Evo MoralesBolívia Sedició
Anar al contingut