Madrid

Blanco rectifica i assegura ara que no tenia constància de la suposada reunió secreta

Nou episodi del que ja es pot considerar el serial de la reunió secreta entre Montilla i Zapatero: després d'haver-ne confirmat la celebració i haver-la qualificat fins i tot de positiva, el vicesecretari general del PSOE, José Blanco, ha desmentit que tingués constància de la trobada. Tot plegat, quan aquest mateix matí, Presidència ha emès un comunicat en què nega que la reunió, que segons informa "El Periódico" es va fer a La Moncloa el passat dia 4, s'hagi celebrat mai. Al migdia, ha estat el president Zapatero qui també ha desmentit la trobada.

Actualitzat
El número 2 del PSOE, José Blanco, ha rectificat i, després d'haver parlat en una entrevista sobre la reunió secreta que, segons assegura el diari "El Periódico", haurien mantingut el president català, José Montilla, i l'espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ara assegura que en realitat no té constància que aquesta trobada s'hagi fet.

Segons han assegurat fonts socialistes, es tracta d'un malentès, ja que Blanco ha cregut que la reunió havia de formar part dels contactes que habitualment mantenen el cap de l'executiu i el president de la Generalitat i ha donat per bona la informació del diari, però en realitat no té cap informació al voltant de la reunió.

Tot ha començat amb la informació que l'edició d'aquest dimarts publica "El Periódico", en què assegura que Zapatero i Montilla van mantenir una trobada secreta el 4 de setembre passat al palau de La Moncloa per intentar desencallar la negociació del finançament de Catalunya. En la reunió, suposadament, van pactar rebaixar la tensió del debat.

Però, mentre Blanco qualificava la reunió de "positiva", el Departament de Presidència de la Generalitat emetia un comunicat en què en negava l'existència. També el secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, ha desmentit que s'hagués celebrat en una entrevista per a una emissora de ràdio.

Zapatero també nega la reunió

No ho ha fet rotundament, però el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, també ha negat haver-se reunit fa quinze dies amb Montilla per encarrilar el finançament. El president espanyol ha assegurat que manté converses freqüents amb el cap del govern català, però ha matisat que es tracta de contactes telefònics.

Zapatero ha afegit que espera que es trobarà una "via d'enteniment" amb totes les comunitats autònomes per pactar un nou model de finançament.

Sigui com sigui, dies després de la suposada reunió, el president Montilla va parlar de la necessitat d'actuar amb "flexibilitat". I al Senat, Solbes va assegurar que la negociació per al finançament es començaria de zero.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut