Barcelona

La Generalitat nega una suposada trobada secreta entre Zapatero i Montilla sobre el finançament

El govern nega que el president Montilla es reunís de manera secreta a principis de mes amb José Luis Rodríguez Zapatero per reconduir les negociacions sobre el nou model de finançament. La negativa del Departament de Presidència arriba després que aquest dimarts "El Periódico" hagi publicat que els dos presidents van mantenir una trobada el passat 4 de setembre a Madrid per donar un nou impuls a les negociacions i rebaixar la tensió entre els dos executius.

Actualitzat
La informació que publica el diari "El Periódico" segons la qual el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el de Generalitat, José Montilla, haurien pactat en una reunió secreta evitar l'enfrontament frontal amb motiu de les negociaciona pel finançament ha estat desmentida, en un comunicat, pel Departament de Presidència del govern.

Segons "El Periódico", que cita fonts socialistes, la trobada, que s'hauria celebrat a principis de mes a La Moncloa, en un moment en què l'ambient estava força caldejat per les declaracions que se succeïen de totes dues bandes, hauria servit perquè Zapatero i Montilla es comprometessin a demanar als respectius equips que s'abstinguessin de fer declaracions incendiàries, així com a mostrar ells mateixos una actitud de bona voluntat.

De fet, els dos presidents haurien fet una mena d'intercanvi de cromos: per una banda, Montilla s'hauria compromès a admetre públicament que la crisi ecònomica té repercussions greus, cosa que podria afectar el finançament i, per l'altra, Zapatero hauria de reconèixer el greuge fiscal que pateix Catalunya. Fruit d'aquesta reunió reunió podria ser, segons aquest diari, el canvi d'actitud del vicepresident econòmic, Pedro Solbes, que fa uns dies va posar a zero el comptador de les negociacions pel nou model de finançament.
Anar al contingut