Madrid

Blanco desmenteix la Generalitat i confirma la trobada secreta entre Zapatero i Montilla

Desmentiment d'una banda i confirmació de l'altra. El vicesecretari general del PSOE, José Blanco, ha confirmat que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el català, José Montilla, es van trobar el passat 4 de setmbre per "canalitzar el debat" sobre el finançament. Això, després que la Generalitat hagi emès un comunicat negant que aquesta reunió secreta s'hagi produït mai tal com publica aquest dimarts "El Periódico". Segons Blanco la trobada va ser "positiva".

Actualitzat
José Blanco, número 2 del PSOE, ha confirmat en una entrevista amb una cadena televisiva la informació que publica aquest dimarts "El Periódico", segons la qual el president espanyol i el català, José Luis Rodríguez Zapatero i José Montilla, es van reunir a La Moncloa el passat dia 4, una informació, però, que la Generalitat ha desmentit a través d'un comunicat.

Segons aquest diari, els dos presidents van mantenir la trobada per rebaixar la tensió que s'havia generat al llarg de l'estiu per les declaracions de tots dos executius en relació amb les negociacions pel nou model de finançament, i Blanco, no només ha confirmat que la trobada es va fer, sinó que, a més, l'ha qualificat de "positiva", com ho són "totes" les que manté el president espanyol amb els presidents autonòmics, ha afegit.

El vicesecretari general del PSOE ha explicat que en la reunió Zapatero i Montilla van "canalitzar el debat" sobre el finançament, un finançament que ha confirmat que estarà acordat "abans que finalitzi l'any". Si s'arriba a un pacte, a més, Blanco ha avançat que "algun recurs addicional hi haurà en els pressupostos generals de l'Estat" per satisfer el que marqui el nou model.

José Blanco ha reiterat que l'executiu espanyol entén les demandes de la Generalitat de "superar un model fracassat", un model que, segons ha recordat, va fer el PP amb la "complicitat" de CiU a Catalunya. "Ara diuen que és molt dolent, però fa uns anys el van presentar com la panacea, el model definitiu, el millor model del món mundial", ha dit en referència a la federació nacionalista.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut