Bill Gates en un acte de l'Institut de Salut Global de Barcelona al CosmoCaixa. Arxiu. (Foto: EFE)
Bill Gates en una imatge d'arxiu presa al CosmoCaixa de Barcelona. (Foto: EFE)
Nova York

Bill Gates segueix sent l'home més ric dels Estats Units

Aquest dijous s'ha fet pública la llista de la revista "Forbes", el llistat de les 400 persones més riques dels Estats Units. El fundador de Microsoft, Bill Gates, l'encapçala novament. La sorpresa l'ha donat el jove creador de Facebook, que s'ha situat al 35è esglaó. Els 400 homes més rics dels EUA són aquest any un 8% més adinerats que l'any passat.

Actualitzat
El fundador de Microsoft, Bill Gates, s'ha tornat a endur la medalla d'or de la revista "Forbes" a l'home més ric dels Estats Units. Amb una fortuna de 54.000 milions de dòlars, 4.000 més que l'any passat, Gates torna a encapçalar aquest 2010 la llista de les 400 persones més riques dels Estats Units que cada any publica la revista econòmica "Forbes". El segueix el seu amic, l'inversor Warren Buffet, a qui se li atribueix una riquesa de fins a 45.000 milions de dòlars. El podi el completa un altre home del món de la informàtica, el fundador i conseller delegat d'Oracle, Larry Ellison, amb 27.000 milions de dòlars.

El quart lloc l'ocupa la primera dona de la llista: l'hereva del fundador dels populars grans magatzems nord-americans Wal-Mart, Christy Walton, a qui Forbes li atribueix 24.000 milions de dòlars. Però Walton no és l'única de la família que apareix entre els deu primers llocs de la llista. Els seus germans Jim, Alice i Robson la segueixen en setè, vuitè i novè lloc respectivament. Entre els quatre germans s'hi han fet lloc els també germans Charles i David Koch, responsables del conglomerat industrial Koch Industries, i afortunats amb 21.500 milions de dòlars cada un.

David Koch, en sisè lloc, ha pres aquest any el regnat de l'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, que, amb una fortuna de 18.000 milions de dòlars, ha perdut estatus en quedar relegat fins al desè lloc de la llista. Bloomberg ja no és, doncs, l'home més ric de Nova York, la ciutat que governa. El mateix David Koch, a qui es relaciona amb el moviment ultraconservador republicà Tea Party, li ha pres també aquest honor.

El fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, ha arribat aquest any fins al 35è esglaó de la llista, fent l'esprint més agosarat de la llista dels nord-americans més rics i superant riqueses com les del pare d'Apple, Steve Jobs o el magnat de la comunicació, Murdoch. Es tracta de l'integrant més jove de la llista, amb només 26 anys.

Per altra banda, però, el fundador de Galleon Group, Raj Rajasatnam, ha abandonat el grup de "Forbes". Rajasatnam s'enfronta a 185 anys de presó per ús d'informació privilegiada.

Els 400 homes més rics dels Estats Units són aquest any encara més rics. En concret, un 8% més rics que l'any passat.
Anar al contingut