Berga surt al carrer contra les dues agressions sexuals ocorregudes en una setmana
Crema d'una pancarta en la concentració contra les agressions masclistes que s'ha fet a Berga (ACN)

Berga surt al carrer contra les dues agressions sexuals ocorregudes en una setmana

Unes 1.500 persones demanen la fi de la impunitat de la violència contra les dones

RedaccióActualitzat

Unes 1.500 persones s'han concentrat aquest dilluns a la nit a Berga per mostrar el seu rebuig a les dues agressions sexuals que hi hagut a la comarca en una setmana. La protesta l'havia convocada el col·lectiu feminista Xarxa de Bruixes.

S'hi ha llegit un manifest per exigir que s'acabi la impunitat de les agressions sexuals.

Sara Serra, de Xarxa de Bruixes, ho explicava d'aquesta manera:

"No es poden tractar les dones com objectes, no pot haver-hi una cultura masclista amb unes lleis masclistes que no condemnen la violència de gènere ni les agressions, que acaben sent impunes. Això dona un missatge que no és acceptable."


L'acte s'ha tancat amb la crema d'una pancarta de denúncia del masclisme, el patriarcat i els abusos sexuals comesos per l'Església.

Montse Venturós, alcaldessa inhabilitada de Berga, que també ha participat a la protesta, ha recordat que es denuncien només el 20 per cent dels casos de violència masclista i ha fet una crida a les dones a empoderar-se i ajudar-se mútuament utilitzant la "sororitat".

"Hi ha d'haver una lluita clara, contundent, nítida al carrer que respongui a aquesta violència sexual que es repeteix, que és estructural del sistema i hem de revertir d'alguna manera."


Els dos casos que han suscitat la mobilització d'aquest dilluns són una violació ocorreguda aquest dissabte a Gironella, per la qual ha estat detingut un home de 36 anys, i l'agressió que va patir una dona de 72 anys, a Berga, per la qual ha estat detingut un home de 33 anys.

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexual
Anar al contingut