El tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle
El tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle

Batlle planteja un "retorn assistit" al país d'origen dels menors no acompanyats

L'associació Exmenas ha titllat d'"irresponsables" les paraules del tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona

Actualitzat

El tinent d'alcalde de seguretat de Barcelona, Albert Batlle, planteja un "retorn assistit" als països d'origen dels menors estrangers no acompanyats que viuen al carrer. 

En declaracions a la Cadena SER, Batlle ha defensat que un menor sempre estarà més bé amb la seva família, per problemàtica que sigui la seva situació, i estudia un retorn assistit.

"Aquest concepte d'enviar-los a casa, d'expulsió, expatriació, no formen part ni del vocabulari, però en canvi parlar de retorns assistits, de programes d'acompanyament... Una cosa és agafar un avió i enviar-los i una altra és que sigui un retorn acompanyat, si és que ha d'arribar a ser un retorn acompanyat. Potser resulta que una part d'aquests nens els podem arribar a integrar amb programes educatius, formatius o socials."

L'associació Exmenas ha titllat d'"irresponsables" les paraules de Batlle. Per l'associació, el retorn assistit no frenarà els nois que "migren per tenir un futur millor" i farà encara més vulnerable els drets dels menors que viuen a Barcelona:

 

SOS Racisme també ho ha denunciat:


Tot plegat quan els Mossos han detingut 6 persones per l'intent d'assalt del 4 de juliol a l'alberg del Masnou, on viuen una cinquantena de menors estrangers no acompanyats. Entre els detinguts hi ha manifestants de grups d'extrema dreta contraris a la presència d'aquests joves, i també membres de grups antifeixistes.
 

ARXIVAT A:
Menors
Anar al contingut