Carme Forcadell i Dolors Bassa a l'entrada a les presons de Wad-Ras i Puig de les Basses
Carme Forcadell i Dolors Bassa a l'entrada a les presons de Wad-Ras i Puig de les Basses

Bassa i Forcadell mantindran el tercer grau mentre es resol el recurs de la Fiscalia

El jutge que s'encarrega de la presó de Lledoners encara s'ha de pronunciar sobre si manté o no el tercer grau als set presos homes

Carles CostaActualitzat

Dolors Bassa i Carme Forcadell mantenen, de moment, el tercer grau. Així ho ha decidit el jutge de vigilància penitenciària.

En una interlocutòria, el jutge de qui depèn el control de les presons on compleixen condemna Bassa i Forcadell ha rebutjat la suspensió immediata que havia demanat la Fiscalia fins que el Suprem resolgui sobre el fons de la qüestió.

Això vol dir que Forcadell i Bassa podran seguir sortint de les presons durant el dia i tornar a dormir quatre nits a la setmana.

 


La incògnita sobre els presos de Lledoners

El jutge que ha decidit mantenir, de moment, el tercer grau a Forcadell i Bassa és el titular del jutjat de vigilància penitenciària número 1 de Barcelona. Es tracta del magistrat que ja va prendre exactament la mateixa decisió a l'estiu, amb l'anterior tercer grau. Repeteix el mateix argument principal: considera que, en aquest moment del procediment, el recurs de la fiscalia no es pot interpretar com a suspensiu.

Però, en el cas dels set presos de Lledoners, ara la decisió sobre el tercer grau la prendrà un altre magistrat, perquè la titular del jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Barcelona està de baixa. A l'estiu, aquesta jutgessa sí que va suspendre cautelarment el tercer grau, tal com li demanava la fiscalia. I Junqueras, Romeva, Rull, Turull, Forn, Sànchez i Cuixart només van tenir el tercer grau actiu 11 dies.  

Ara, la incògnita és si el substitut d'aquesta magistrada seguirà el mateix criteri o si, per contra, farà la mateixa interpretació del jutge de Wad Ras i Puig de les Basses i mantindrà, de moment, el tercer grau fins que resolgui sobre el fons de la qüestió.

La Generalitat va concedir el tercer grau als presos independentistes el 28 de gener, després de validar la proposta feta per les juntes de tractament de les presons.

 

ARXIVAT A:
Judici procésDolors BassaCarme Forcadell
Anar al contingut