Bàscara acabarà obrint l'escola, tot i que assegura que ho fa "a contracor"
Bàscara acabarà obrint l'escola, tot i que assegura que ho fa "a contracor"
Bàscara

Bàscara obrirà l'escola "a contracor" i "per imperatiu legal"

L'Ajuntament pactarà amb la direcció del centre quins espais s'utilitzaran per programar la neteja i desinfecció

Actualitzat

L'Ajuntament de Bàscara retirarà el cadenat de la porta de l'escola i permetrà, així, que s'hi pugui accedir a partir d'aquest dijous, deu dies després d'haver-s'hi negat.

L'equip de govern del municipi diu que ho fa "a contracor" i "per imperatiu legal". Així ho ha expressat a través d'un comunicat, després que el Departament d'Educació rebutgés les alternatives que havia proposat el consistori.

 

 

L'alcalde del municipi, Narcís Saurina, ha criticat l'actitud "prepotent" i "intransigent" del Departament d'Educació, que no ha volgut tenir en compte la seva proposta.

Des de l'Ajuntament mantenen que l'obertura de l'escola és un error, perquè no poden complir amb les mesures de seguretat que se'ls demanen. Ara pactaran amb la direcció del centre quins espais faran servir perquè un equip de neteja desinfecti a fons les sales utilitzades. Al llarg d'aquest dimecres, ja s'ha fet "una neteja a fons" de totes les instal·lacions.

Saurina ha detallat que han decidit reobrir el centre per evitar mals majors, ja que la Conselleria d'Educació ja va avançar que prendria les mesures legals que calgués.

 

 

Alternativa a l'escola Joan Reglà

L'equip de govern local va oferir la possibilitat de fer classes a diversos espais municipals, com ara la sala annexa a l'Ajuntament, però Educació no ha valorat l'opció.

Durant aquests dies, l'alcalde i els regidors han estat en contacte amb diversos interlocutors dels serveis territorials. sense èxit.

"No han preguntat ni els metres quadrats ni la ubicació de la sala."

 

L'escola Joan Reglà de Bàscara
L'escola Joan Reglà de Bàscara

 

Reunió per encarar el curs que ve

Saurina ha explicat que el Departament ha convocat tots els alcaldes per fer una reunió telemàtica i buscar espais alternatius a les escoles de cara al curs vinent. La reunió serà d'aquí a deu dies.

Una de les possibilitats que hi ha sobre la taula és el desdoblament de grups per evitar massificacions i, per tant, s'hauran de buscar nous espais fora del recinte escolar.

L'alcalde ha explicat que oferiran els mateixos espais que proposaven per acabar aquest ,però no és segur que els acceptin.

 

 

Desinfecció de l'escola

Aquest dimecres ja s'ha iniciat la desinfecció del centre i el pavelló del municipi. L'alcalde ha explicat que es posaran d'acord amb l'equip directiu per saber quins espais faran servir, de manera que es puguin programar les neteges. Des de l'Ajuntament han anunciat que destinaran dues persones a desinfectar l'equipament.

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus Desescalada
Anar al contingut