El Suprem va ordenar repetir el judici als membres de la mesa que presidia Carme Forcadell pel paper de Barrientos (ACN / Sara Escalera)

Barrientos presidirà el judici a Borràs en tombar el TSJC la recusació de la defensa

La defensa de Borràs va presentar la recusació després que el Suprem ordenés repetir un judici per la falta d'imparcialitat del president del TSJC

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no ha admès a tràmit la recusació interposada per Laura Borràs contra Jesús María Barrientos, el president d'aquest mateix tribunal.

El magistrat presidirà la sala que jutjarà la presidenta suspesa del Parlament pel suposat fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes. Barrientos ha presidit la majoria de judicis contra polítics independentistes.

Borràs considera que "deu ser que la seva falta d'imparcialitat és un valor afegit i necessari en una causa política de principi a final" i assegura que lluitarà fins al final per aconseguir l'absolució.

La presidenta de Junts va presentar la recusació després que el Suprem va ordenar repetir el judici als membres de la mesa que presidia Carme Forcadell per falta d'imparcialitat de dos magistrats, un d'ells Jesús María Barrientos.

"Si fos procedent la metàfora: la partida ha de començar amb el marcador a zero", assenyalaven els magistrats del Suprem que van acordar la repetició d'aquell judici.

El judici a Borràs començarà al febrer. La Fiscalia demana sis anys de presó, 21 anys d'inhabilitació i 144.000 euros de multa per a Borràs, a qui acusa d'haver adjudicat de forma irregular divuit contractes menors a un amic seu per valor de més de 300.000 euros.

Laura Borràs està suspesa com a presidenta del Parlament des que el TSJC va obrir el judici oral, a finals de juliol.

ARXIVAT A:
JudicialLaura BorràsTSJC
Anar al contingut