Madrid

Aznar: "Els nacionalistes, quan intenten governar, normalment organitzen grans embolics"

L'expresident del govern espanyol ha valorat els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya com "un fracàs molt gran" per a CiU. Aznar ha fet aquestes declaracions a la presentació de les seves memòries, en un acte on ha assistit una nodrida representació del PP i d'exmembres del seu govern.

RedaccióActualitzat
L'expresident del govern espanyol, José María Aznar, ha presentat el primer volum de les seves memòries i ha aprofitat l'ocasió per comentar els resultats de les eleccions catalanes. Aznar considera que els comicis han estat un "fracàs molt gran" per CiU. I és que els nacionalistes, ha remarcat Aznar, "són governants dolents i quan intenten governar, normalment organitzen grans embolics i problemes".

L'expresident s'ha referit també a la composició del nou parlament català per assenyalar que és el que té una fragmentació política més gran de tots els que hi ha a Espanya. Ha recordat que no és la primera vegada que es viu una crisi com la generada per l'aposta sobiranista de Catalunya i s'ha remuntat a la situació que va viure Espanya el 1934. Sense voler entrar en valoracions triomfalistes, Aznar ha dit que tothom ha d'extreure conclusions dels resultats de les urnes.

L'expresident ha comparat l'actitud de CiU amb la que va protagonitzar el PNB anys enrere amb propostes com el pla Ibarretxe, que ha dit que era "pràcticament el mateix" que ara plantejava Artur Mas. A més, ha repetit com ja va fer fa uns dies, que "Espanya no es trencarà" perquè abans es trencaria Catalunya. En qualsevol cas, ha afegit, el futur del país es decidirà entre tots els espanyols.  

El president del govern espanyol Mariano Rajoy i exministres com Eduardo Zaplana, Isabel Tocino o Josep Piqué han estat alguns dels assistents a la presentació del llibre d'Aznar. L'exvicepresident econòmic Rodrigo Rato també hi ha anat, però no s'ha prestat a fer-se una foto amb Aznar i Rajoy. Aquesta imatge era una de les més esperades després que Aznar reconegui a les seves memòries que Rato era el seu "sucessor natural".


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut