Pla curt de l'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, en el moment de rebre la vara al ple del 15 de juny del 2019 (horitzontal)
Pla curt de l'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, en el moment de rebre la vara al ple del 15 de juny del 2019 (horitzontal)

Aurora Carbonell, primera alcaldessa d'ERC que encapçala l'Ajuntament de Sitges

Actualitzat

ACN Sitges.-La cap de llista d'ERC, Aurora Carbonell, és la nova alcaldessa de Sitges. És la primera vegada que els republicans capitanegen el govern municipal, sent també el primer cop que una dona arriba a l'alcaldia de la vila. A banda dels vots dels quatre membres del seu partit, al ple d'investidura d'aquest dissabte Carbonell també ha rebut el vot favorable dels dos regidors de Sitges Grup Independent i dels dos membres de Guanyem Sitges. Just ahir divendres, ERC anunciava un acord de govern amb totes dues formacions per al mandat que tot just comença. Al mateix temps, la regidora de Comuns Verds també ha donat suport a la candidata republicana, mentre ha declinat formar part del nou executiu.

Els suports aconseguits aquest dissabte no han superat el llindar de la majoria absoluta del plenari, de manera que Carbonell ha estat investida alcaldessa com a candidata de la llista més guanyada a les eleccions del passat 26-M. Aquell diumenge, ERC va situar-se com a primera força amb 4 regidors, els mateixos que va aconseguir Junts per Sitges (JxCat). Només els van distanciar poc més de 300 vots, fet que va desbancar els post convergents del liderat polític que havien ostentat els últims vuit anys.La investidura de Carbonell posa punt i final a 40 anys d'alternança entre el PSC i CiU a l'alcaldia de Sitges. La cap de files dels republicans ha rellevat aquest dissabte Miquel Forns, alcalde del municipi per CiU durant les dues últimes legislatures. De fet, l'últim mandat ha governat en coalició amb Esquerra amb un executiu en minoria (5 regidors de CiU i 3 d'ERC) reforçat per un acord d'estabilitat amb la CUP, que els garantia la majoria del ple.Ara, amb l'aritmètica sorgida a les eleccions municipals del passat 26-M, l'entesa entre Esquerra i Junts hauria sumat novament vuit regidors (4 d'ERC i 4 de JxCat), però Carbonell va descartar de seguida l'opció de reeditar aquell acord del 2015. En una entrevista a l'ACN poc després de les eleccions, ja avançava que la seva prioritat passava per un acord "progressista, republicà i el més ampli possible" i estenia la mà a Guanyem Sitges (coalició de CUP, MÉS i Sitges en Comú) i els diferents partits municipalistes.

Anar al contingut