Elisenda Paluzie
L'economista i activista per la independència Elisenda Paluzie en una imatge d'arxiu

Arxiven la causa contra Paluzie per dir que els aldarulls feien més visible el conflicte

RedaccióActualitzat

La Fiscalia ha arxivat la investigació de la presidenta de l'Assemblea Nacional de Catalunya, Elisenda Paluzie, per dir en una entrevista a "Els matins", de TV3, que els disturbis de les mobilitzacions contra la sentència del procés feien visible el conflicte al món.

La Fiscalia investigava si la presidenta de l'ANC va cometre un delicte d'odi i d'apologia de la violència, després que Societat Civil Catalana, SCC, presentés una denúncia per considerar que Paluzie legitimava la violència. 

A la denúncia, SCC assegurava que la presidenta de l'ANC havia fet una "valoració positiva de la violència" i considerava "provada" la connexió entre les paraules de Paluzie i "els actes vandàlics i violents dels anomenats CDR".

També retreia a Paluzie que no condemnés els fets i que atribuís la violència a l'Estat, fet en què veia "discurs d'odi" contra les institucions espanyoles. 

Després de la denúncia, Paluzie va defensar el seu compromís amb la no-violència, la llibertat d'expressió i el dret a l'anàlisi, i també va condemnar, en un tuit, el que per ella era una instrumentalització de la justícia.

 

 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut