Desfilada militar a la caserna del Bruc de Barcelona
Desfilada militar a la caserna del Bruc de Barcelona, en una imatge d'arxiu (ACN)
Barcelona

Arrest de menys d'un mes per als militars del sorteig que oferia una prostituta al Bruc

L'exèrcit els sanciona per una falta greu després que el cas fos arxivat als jutjats

RedaccióActualitzat

Entre quinze dies i un mes d'arrest és la sanció que han rebut els dos militars que van promoure el sorteig dels serveis d'una prostituta a la caserna del Bruc de Barcelona, segons informa el diari Ara.

La investigació interna de l'exèrcit, segons detalla el mitjà, ha conclòs que van dur a terme "actes contraris a la dignitat militar susceptibles de produir descrèdit o menyspreu a les forces armades".

L'expedient es va acabar d'instruir fa unes setmanes, i ara la resolució ja és ferma. Afecta dos militars, un caporal i un sergent, que van impulsar el sorteig d'una prostituta en aquesta caserna el novembre del 2022.


La causa, arxivada als jutjats

Prèviament, el jutge va decidir arxivar la causa amb l'argument que no constava que es contractessin en cap moment els serveis de cap prostituta, malgrat els missatges "desafortunats" del xat en què els militars van conversar sobre el tema. Hi havia prop de 60 persones en aquest grup.

Tot i l'arxivament, el jutge ja va avançar que el moviment no impedia que s'imposessin "sancions disciplinàries als responsables", que han arribat ara segons la informació publicada.

Fa més d'un any, dos militars de la caserna del Bruc van proposar a la seixantena de companys d'un grup de WhatsApp participar en un sorteig per obtenir els serveis d'una prostituta i amb els diners que recaptessin, contribuir a pagar les despeses de la festa de la Puríssima. Segons el diari Ara, que va avançar els fets, els missatges del xat, als quals va tenir accés, vexaven la noia amb comentaris masclistes i denigrants.

El cartell anunciant la rifa, que es va penjar al bar de la caserna, prometia una estona amb "una dama de companyia" i afegia una foto d'una noia. Els que aportessin 25 euros per al sopar entraven en el sorteig, però també podien pagar tres euros només pel sorteig i podien comprar butlletes extres per un euro.


Condemna unànime de les institucions

Quan va transcendir la informació, les institucions van condemnar els fets de manera unànime i la ministra de Defensa, Margarita Robles, va assegurar que els implicats serien expulsats de l'exèrcit.

 

ARXIVAT A:
Masclisme Exèrcit espanyolProstitució
Anar al contingut