Aragonès: "Volen fer pagar a 30 persones el que van decidir 2 milions de persones"
Pere Aragonès, adjunt a la presidència d'ERC

Aragonès: "Volen fer pagar a 30 persones el que van decidir 2 milions"

ERC considera que la investigació del jutjat 13 forma part d'una "causa política" contra l'independentisme

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana de Catalunya considera que la instrucció del jutjat número 13 sobre l'1-O "és una causa política, té una motivació política". Així ho ha defensat, en declaracions als mitjans, Pere Aragonès, adjunt a la presidència del partit.

"Persegueix penalitzar l'independentisme, que l'independentisme no sigui una opció democràtica, sinó convertir-lo en una causa penal."


Aragonès també ha defensat que "aquesta causa s'està produint amb total indefensió de les persones afectades", perquè "són uns fets que s'investiguen des de jutjats diferents" i "es posen fiances sobre els mateixos fets (...) duplicant-ne els imports, pràcticament".

"Volen fer pagar a 30 persones el que van decidir 2 milions de persones, que és que aquest país havia de decidir lliurement el seu futur."


ERC considera que "es fa una interpretació totalment restrictiva i manipulada [de la llei] des del punt de vista penal per intentar que allò que es fa normalment passi a ser un delicte".

"Des d'ERC volem deixar clar que estarem sempre al costat de totes les persones encausades, de totes les persones avui processades en aquesta causa del jutjat d'instrucció número 13 (...) perquè són persones que estan a la diana d'una mal anomenada justícia només per haver actuat com a servidors públics."


Abans d'acabar, Aragonès ha apel·lat a "la solidaritat de la ciutadania" per "omplir les caixes de solidaritat" i, d'aquesta manera, "repartir-nos la responsabilitat" de les fiances imposades per la justícia.

També ha deixat clar que "anirem a tot arreu, també davant de la justícia internacional", i s'ha mostrat convençut que acabaran guanyant el cas.

"És evident que una causa política acabarà caient pel seu propi pes."

ARXIVAT A:
Procés catalàERCPere Aragonès
Anar al contingut