Apartat provisionalment un professor d'institut acusat d'assetjament sexual a les alumnes
Pancarta denunciant el professor que hauria assetjat alumnes i complicitat per part de la direcció (Elisenda Rovira Olivé)

Apartat un professor de l'IES Castellar del Vallès acusat d'assetjar sexualment alumnes

Estudiants i exestudiants denuncien en un perfil d'Instagram comentaris i tocaments per part del docent, responsable d'educació física

RedaccióActualitzat

La pressió de famílies i alumnes ha aconseguit que s'apartés temporalment un professor d'educació física de l'institut IES Castellar del Vallès, al municipi del mateix nom. El Departament d'Ensenyament ha decidit deixar-lo, de moment, sense funcions després que alumnes i exalumnes del centre s'han queixat que fa anys que assetja sexualment les estudiants.

Segons les estudiants, aquest professor hauria dit frases com "les noies han de fer educació física amb faldilla i tanga", "si feu el ball amb faldilla us pujaré un punt la nota", "si et segueixes treient més roba, m'empalmaré" o "aquesta nit he somniat amb tu, però no et puc dir què passava",  a més de fer comentaris sobre el seu cos, tocaments amb l'excusa de l'exercici, petons o visites a les dutxes.  

Estudiants i famílies han denunciat els fets a través d'un perfil d'Instagram, amb el nom "A tu què t'ha fet", que han omplert de missatges de denúncia, tant contra el professor com la direcció, per no haver fet res davant les queixes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Testimoni d'una seguidora, curs 2014-2015.

A post shared by @ atuquethafet_ on

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Testimoni d'una seguidora

A post shared by @ atuquethafet_ on

 

Alguns dels fets denunciats es remuntarien a fa més de 15 anys, tot i que fins ara no s'han fet públics.

Aquest matí diversos estudiants, exalumnes i familiars han exigit l'expulsió del docent i han acusat de còmplice el centre, que ha rebutjat qualsevol manifestació de violència masclista.

 

També ha expressat el seu malestar el Departament d'Educació, que ha dit que aviat presentarà un pla per detectar casos de violència en els centres.

ARXIVAT A:
Educació MenorsAssetjament sexual
Anar al contingut