Els càrrecs electes de la CUP han estat convocats pel secretariat permanent de la formació davant del Parlament.
Els càrrecs electes de la CUP han estat convocats pel secretariat permanent de la formació davant del Parlament

Anna Gabriel: "La suspensió de la llei haurà de ser alè i motor desobedient"

El secretariat nacional i regidors de la CUP han volgut donar suport al grup parlamentari abans del ple que ha d'aprovar la llei del referèndum

RedaccióActualitzat

La CUP ha convocat un acte abans del ple ordinari que ha de posar en marxa la maquinària per organitzar el referèndum de l'1-O. Càrrecs electes de la formació han estat convocats minuts abans que comenci el ple.

La diputada Anna Gabriel s'ha dirigit als assistent i als mitjans assegurant que era "un dia clau per l'esquerra independentista" i explicant que es tracta d'un moviment que "entén que l'autodeterminació és clau per poder reconquerir totes les sobiranies". Gabriel ha dit que avui "s'aprovarà una llei transcendental per la història del país" i ha afirmat que "no hem vingut fer lectures estretes de l'Estatut, sinó a fer història".

La diputada cupaire ha reconegut que seran lleis "immediatament suspeses" i que això ha de ser "alè i motor desobedient" i ha continuat afirmant que la conquesta de llibertats i drets s'ha fet sempre "desbordant murs i sobrepassant límits".

La diputada de la CUP ha explicat que la jornada d'aquest dimecres serà un "ple observat per molts ulls" i que "s'ha de saber llegir l'excepcionalitat del moment".

Gabriel ha dit que aprovades la llei i el decret de convocatòria del referèndum i la llei de transitorietat jurídica, la feina de la legislatura de la CUP estarà gairebé acabada i que això precisament era "el que donava sentit a què estigem en aquesta cambra". Gabriel ha sentenciat que han "vingut a donar la llibertat al nostre poble".

El portaveu del secretariat nacional de la CUP, Quim Arrufat, no ha pogut arribar a l'acte però ha fet un tuit on assegura que "guanyarem":

 

Anar al contingut