La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut 10 persones en una operació conjunta (Guardia Civil)

Alliberen sis dones obligades a prostituir-se en pisos insalubres a Manresa i Mollet

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut 10 persones en una operació conjunta

RedaccióActualitzat

Detingudes deu persones que formaven part d'una organització criminal que confinava les seves víctimes en dos pisos que funcionaven com a prostíbul a Manresa i Mollet del Vallès. En una operació conjunta entre la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desarticulat la banda, liderada per un home i una dona, que són dos dels arrestats. 

També han alliberat sis víctimes que vivien en condicions insalubres, infrahumanes i sense llibertat ni privacitat.

Als dos habitatges també es traficava amb substàncies estupefaents. Per això s'obligava les víctimes a incentivar els clients a comprar droga i les obligaven a consumir-ne si els clients ho demanaven.

S'acusa la desena de detinguts de delictes de tràfic de persones amb fins d'explotació sexual, contra els drets dels ciutadans estrangers, relatius a la prostitució, contra la salut pública, contra la integritat moral i d'organització criminal.

El testimoni d'una víctima que havia estat sotmesa per l'organització, i que ho va denunciar en un jutjat de Bilbao, va permetre estirar el fil de la investigació.

Han alliberat sis víctimes de tràfic de persones amb fins d'explotació sexual (Guàrdia Civil)

Les víctimes, obligades a prostituir-se 24 hores al dia

Segons han informat la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, aquesta organització captava les víctimes a Sud-amèrica, sobretot al Paraguai, mitjançant l'engany. Els oferien unes condicions de vida i laborals prometedores i s'aprofitaven de la seva situació de vulnerabilitat. Una estratègia que també van repetir en els casos de víctimes d'origen espanyol.

Un cop dins de l'entramat criminal, se'ls retirava el telèfon mòbil i el passaport i els deien que tenien un deute econòmic amb l'organització.

A més, afegien, aquest deute podia ser retornat amb serveis sexuals. Per això les obligaven a estar disponibles 24 hores al dia per mantenir relacions sexuals. A vegades, això comportava també violència física. També les podien gravar i no tenien llibertat de moviments.

Un home i una dona donaven les ordres

L'organització criminal tenia una jerarquia amb rols definits pel que fa a captació, trasllat i explotació final. A la direcció hi havia un home i una dona, dels quals depenien les ordres que es donaven a la resta de membres de l'organització.

Un d'ells, diuen des de la policia, aprofitava els seus coneixements com a agent de viatges per introduir-les a Espanya.

En les detencions i escorcolls dels pisos a Manresa, Mollet del Vallès, i també un altre domicili a Gavà, s'han intervingut més de 13.000 euros en efectiu, 18 telèfons mòbils, un ordinador, 300 grams de cocaïna i nombrosa documentació de les víctimes.

S'han intervingut més de 13.000 euros en efectiu (Policia Nacional)
ARXIVAT A:
Drets humansGuàrdia CivilPolicia Nacional
Anar al contingut