Les dones vivien amuntegades en soterranis, sense calefacció ni llum natural (Mossos)

Alliberades 14 dones a qui obligaven a prostituir-se i a treballar fins a 15 hores diàries

Hi ha 8 detinguts en una operació policial a set domicilis de Barcelona, Calafell, Salou i Cabrils que funcionaven com a prostíbuls clandestins

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra, en una operació conjunta amb la Policia Nacional, han detingut 8 persones per tràfic d'éssers humans, explotació sexual i contra els drets dels treballadors a Catalunya.

La policia va entrar en set domicilis a Barcelona, Calafell, Salou i Cabrils que funcionaven com a prostíbuls clandestins i va intervenir substàncies estupefaents, diners i joies.

Van alliberar i prendre declaració a 14 dones, de les quals vuit, de països de Llatinoamèrica, eren forçades a prostituir-se i vivien amuntegades en matalassos en soterranis sense calefacció ni llum natural, en condicions infrahumanes.


Un centre d'atenció al client clandestí

La investigació es va iniciar a finals del 2020 i ha culminat aquest mes de febrer.

La policia va descobrir que l'organització criminal estava liderada per un home i una dona i que, a més dels prostíbuls, hi havia un centre d'atenció al client clandestí on feien treballar de telefonistes quatre dones en situació d'explotació laboral: tenien jornades d'entre 12 i 15 hores diàries durant els set dies de la setmana i rebien un sou 1.000 euros, amb només una hora lliure al dia. Tampoc disposaven de gas ni aigua calenta, i rebien amenaces i vexacions pels responsables de l'organització.

Des d'aquest centre de trucades es gestionava la contractació i organització dels serveis sexuals en els prostíbuls, així com l'oferiment de substàncies estupefaents als clients.

Una de les persones detingudes en l'escorcoll d'un dels prostíbuls clandestins (Mossos d'Esquadra)

Captació de víctimes vulnerables

Els líders de l'entramat captaven les dones que posteriorment serien prostituïdes, o obligades a treballar en el centre d'atenció telefònica, en pàgines de xarxes socials on s'oferia feina a persones estrangeres que residien a Catalunya de forma irregular.

D'aquesta manera, s'asseguraven captar persones en greus situacions de vulnerabilitat, fet que les feia més idònies per sotmetre's als abusos dels líders i, a més a més, en cas de poder desvincular-se de l'organització, no denunciarien els fets per por d'explicar a la policia la seva situació irregular.

Els responsables del grup criminal també proveïen els prostíbuls de drogues com cocaïna o 2C-B, així com medicaments per a la disfunció erèctil i per potenciar el desig sexual.

Les dones prostituïdes eren obligades a vendre les drogues als clients i, en cas que el client així ho demanés, consumir-les també durant el servei.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut