La regulació entrarà en vigor l'1 d'agost (Health Canada)

Missatges també en cada cigarret, la mesura pionera al Canadà per dissuadir els fumadors

La nova mesura, pionera, forma part de l'objectiu de reduir el consum de tabac al país a menys del 5% l'any 2035

RedaccióActualitzat

"Verí en cada pipada", "Els cigarrets causen càncer" o "El fum del tabac fa mal als nens". Són missatges que ja fa anys que són als paquets de tabac. Ara, al Canadà han decidit que aquestes advertències sanitàries també s'imprimeixin, directament, en cada cigarret.

La nova regulació es començarà a aplicar gradualment a partir de l'1 d'agost i convertirà aquest país en el primer del món a fer-ho així. La campanya forma part d'un conjunt de mesures destinades a reduir el nombre de fumadors al país. I és que l'objectiu del Canadà és reduir el consum de tabac a menys del 5% l'any 2035.

Pels responsables de salut del govern canadenc --Health Canada--, la nova normativa sobre l'aspecte, l'embalatge i l'etiquetatge dels productes del tabac "formarà part dels esforços continuats del govern del Canadà per ajudar els adults que fumen a deixar de fumar, protegir els joves i els que no fumen de l'addicció a la nicotina i reduir encara més l'atractiu del tabac".

"Les etiquetes dels cigarrets individuals faran pràcticament impossible que els fumadors evitin els avisos."

El ministre de Salut, Jean-Yves Duclos, ha justificat la campanya d'increment de la presència dels missatges de prevenció dient que "el consum de tabac continua sent un dels problemes de salut pública més importants del Canadà i és la principal causa prevenible de malalties i mort prematura del país". Segons el ministeri, el consum de tabac mata al voltant de 48.000 canadencs cada any.

Les organitzacions canadenques de lluita contra el càncer han aplaudit la mesura, que, esperen, "dissuadeixi la gent, especialment els joves, de començar a fumar".

Els missatges es faran en anglès i francès (Health Canada)

El Canadà va adoptar les etiquetes d'advertències sanitàries als paquets de tabac l'any 1989, molt més tard, per exemple, que els Estats Units, que ho fan des del 1965. Les etiquetes han evolucionat al llarg dels anys i han incorporat també imatges gràfiques per mostrar les conseqüències que el tabaquisme té sobre la salut. De fet, el Canadà sí que va ser pioner a incloure etiquetes gràfiques als paquets, l'any 2000.

Actualment, al Canadà, la taxa de fumadors està al voltant del 10%. Tanmateix, ha augmentat l'ús dels cigarrets electrònics fins a un 17%.

 

ARXIVAT A:
SalutTabac
Anar al contingut