Espanyol

Albín dóna un punt a un Espanyol valent a les acaballes i deixa Mourinho i el Madrid molt tocats (2-2)

L'Espanyol ha aconseguit el que per la gran majoria semblava un impossible: puntuar al Bernabéu. Un gol d'Albín al minut 87 ha posat el 2-2 final i ha deixat glaçat l'estadi madridista. L'Espanyol s'havia avançat al marcador gràcies a Sergio García. Cristiano ha empatat al temps afegit de la primera part i Coentrao ha fet el 2-1 a la represa. Amb l'empat, l'equip d'Aguirre deixa de ser cuer i queda a un punt de la salvació mentre que el Madrid diu adéu a la lliga pràcticament amb el desavantatge de 13 punts amb el Barça.

L'Espanyol ha aconseguit el que per la gran majoria semblava un impossible: puntuar al Bernabéu. Un gol d'Albín al minut 87 ha posat el 2-2 final i ha deixat glaçat l'estadi madridista.

L'Espanyold, de fet, s'havia avançat al marcador al minut 30 amb un gol de Sergio García. Cristiano ha empatat al temps afegit de la primera part i Coentrao ha fet el 2-1 a la represa. El gol d'Albín ha estat el premi per a un equip que amb Aguirre ha recuperat l'autoestima.

Amb l'empat, l'equip d'Aguirre deixa de ser cuer i queda a un punt de la salvació. El Madrid, de la seva banda, queda a 13 punts del Barça i veu la lliga virtualment perduda a la jornada 16.

Un equip guerrer

Aguirre havia dit que l'equip havia de jugar junt i no regalar res al Madrid, ni un mil·límetre. És a dir, tots al darrere i a esperar algun contratac. I així ha estat. L'Espanyol d'Aguirre cuida molt més la defensa i pressiona més al mig del camp. A pesar de tot, els blancs han tingut dues ocasions en els primers tres minuts mitjançant Cristiano i Modric.

Els periquitos han apostat sempre per pilotes llargues per Sergio García però ha estat Simao el primer en xutar amb perill. Modric ha enviat una pilota al pal al minut 26. El Madrid ha jugat sense espurna, lent i previsible.

El gol de Sergio García

Aguirre ha pres la primera decisió en substituir Wakaso, que als 12 minuts havia vist la primera groga i que jugava, com sempre, massa accelerat. Cristian Alfonso ha entrat al seu lloc. I poc després, ha arribat el gol blanc-i-blau. Passada llarga per Sergio García, que guanya la cursa a Sergio Ramos i bat Casillas per baix. Semblava increïble però era cert.

El Madrid ha apretat encara més però en tot moment sense avassagar l'Espanyol. Kiko Casilla ha salvat un mà a mà amb Cristiano però no ha pogut fer res en el temps afegit quan el portuguès ha rematat a boca de canó davant la passivitat de Javi López.

Remuntada blanca

A la represa l'equip de Mourinho ha apretat de valent, ja amb Di Maria al camp, després de substituir Modric. Als 2 minuts, Coentrao ha aprofitat una errada en defensa de Javi López per batre Casilla. La remuntada blanca ha estat massa ràpida i massa fàcil.

I de fet el 3-1 ha pogut arribar en clares ocasions de Callejón, Di María i Ozil que Casilla, el millor home de l'Espanyol, ha tret de manera espectacular.

Aguirre ha sorprès més d'un treient Verdú i fent entrar Albín. Potser es tractava de reservar el geni de l'Eixample per al partit del Dépor.

Empat i festa final

Després d'una clara ocasió de Morata que ha salvat Capdevila (minut 74) l'Espanyol ha avançat les línies i ha buscat l'empat sense embuts davant d'un Madrid espès i desconegut. I així, al minut 87, Albín ha caçat una pilota morta dins de l'àrea per superar Casillas i fer embogir els pocs periquitos que han presenciat el matx al Bernabéu.

D'aquí fins al final patiment espanyolista marca de la casa i explosió de joia al final per un empat que ha de donar molta moral a un equip revifat amb Aguirre i que posa Mourinho en una situació molt complicada.