Així és com afecta el desgel Alaska: una casa s'enfonsa per la crescuda del riu

La casa formava part d'una conca de la glacera Mendenhall, que fa gairebé 10 anys que provoca inundacions pel desgel

Actualitzat

Una inundació rècord ha afectat Juneau, la capital d'Alaska. La crescuda de les aigües, provocada pel despreniment d'una part de la glacera Mendenhall dissabte passat, ha posat en perill tots els habitatges construïts al costat del riu.

Les autoritats van ordenar l'evacuació dels residents del carrer i una de les cases va acabar ensorrada per la força de l'aigua, tal com capten les imatges d'un dron:


El desgel és un fenomen que s'ha incrementat arreu del món com a resultat de la crisi climàtica.

La casa que s'ha ensorrat es trobava a Suicide Basin, una conca lateral de la glacera Mendenhall que des del 2011 està provocant diverses inundacions pel desgel.

El Servei Meteorològic Nacional dels Estats Units (NWS) va rebre informes de grans arbres que queien al riu la nit de dissabte, quan els nivells d'aigua van augmentar.

El nivell de l'aigua del llac Mendenhall va superar els 4 metres i mig, batent el rècord del 2016, quan va arribar als 3,6 metres, segons NWS. Els nivells d'aigua es van reduir ràpidament, però l'alerta d'inundació va seguir en peu unes hores més.

Ara per ara, les aigües continuen baixant. Tot i que ja no es preveu que les inundacions suposin una amenaça, els arbres caiguts i la runa segueixen al riu i als seus voltants.

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsCrisi climàtica
Anar al contingut