Una de les pancartes denunciant la mort del gos que hi ha al poble. (Foto: ACN)
Una de les pancartes que hi ha al poble denunciant la mort del gos (Foto: ACN)
Torà

Agricultura denuncia davant la Fiscalia de Medi Ambient la mort a trets i cops d'un gos a Torà

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha denunciat davant la Fiscalia de Medi Ambient la mort d'un gos abandonat a mans del fins ara primer tinent d'alcalde de Torà, Josep Maria Alsina. Els Agents Rurals van obrir un expedient d'investigació per un presumpte delicte contra la fauna i per vulneració de la llei de protecció dels animals per esclarir els fets. Ara l'han traslladat al ministeri públic "perquè actuï si escau" en aplicació de la normativa sobre protecció d'animals.

RedaccióActualitzat
Tot plegat va passar el dia 29 de març quan el tinent d'alcalde, acompanyat de l'alcaldessa, Mercè Valls, van acudir al parc on hi havia el gos abandonat i Alsina hauria disparat tres trets amb una escopeta a l'animal i després l'hauria rematat a cops de pal.

El Departament d'Agricultura ha decidit portar l'expedient d'investigació davant de la fiscalia perquè esclareixi el que va passar i prengui mesures legals si ho creu oportú. La conselleria ha recordat que és competència dels ajuntaments recollir i controlar els animals abandonats o perduts fins que es retornin als seus propietaris o són cedits o sacrificats, segons estableix la llei.

Així doncs, el govern ha explicat que és responsabilitat dels consistoris localitzar el propietari i gestionar aquests animals a les gosseres municipals o altres dependències i recorda que només en casos extrems en què hi hagi risc per a persones o espècies ramaderes o protegides es permet la captura i el sacrifici d'un animal amb arma de foc. Ara bé, adverteix que "només ho poden fer agents de l'autoritat acreditats" i sempre que n'hagin informat l'òrgan competent.

Hores abans, l'alcaldessa de Torà, finalment, ha destituït el tinent d'alcalde, perquè està directament implicat en uns fets que "fereixen la sensibilitat i no s'ajusten a la norma". Tot i admetre que la decisió adoptada no va ser l'adequada, Valls ha explicat que en aquell moment no van veure cap altra sortida i ha lamentat que cap cos de seguretat als quals es va demanar ajuda no reaccionés.

El cas ha estat denunciat davant la fiscalia per l'Associació de Defensa dels Drets dels Animals (ADDA) i al Departament d'Agricultura i Medi Natural a Lleida per l'entitat ecologista Ipcena.
Anar al contingut