Abraçades a la policia i crits i tensió contra els Mossos

Els manifestant han cantat "Aquesta és la nostra policia!" davant la comissaria de la via Laietana

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra també són protagonistes involuntaris de la manifestació per la unitat d'Espanya a Barcelona. Els primers perquè han estat aplaudits i els segons, els Mossos d'Esquadra, perquè en alguns punts han rebut escenes de tensió i rebuig, especialment un cop acabada la manifestació.

La marxa, que baixa per la via Laietana, ha fet de la comissaria de la Policia Nacional un espai per agrair la seva tasca. S'han sentit crits d'"Aquesta és la nostra policia!":


Moltes persones s'han acostat a donar la mà als agents i han omplert la furgoneta de banderes espanyoles i flors:

 

La Policia Nacional ha agraït a Twitter aquestes mostres de suport:

Al vespre, la policia fins i tot ha difós un vídeo amb imatges aeries de la manifestació:


Davant la caserna de la Guàrdia Civil a la travessera de Gràcia també hi ha hagut una concentració convocada per grups d'extrema dreta. Alguns dels manifestants també s'han acostat als agents, els han saludat i s'hi han fet fotografies:

 

Aquesta actitud contrasta amb la que s'han trobat agents dels Mossos d'Esquadra per part d'alguns manifestants, que els han insultat:


Com es pot veure a les imatges, algunes persones intenten calmar els ànims i aturar les crítiques. Els organitzadors de la manifestació han fet molt d'èmfasi per evitar qualsevol tipus d'imatge que perjudicar la marxa. Societat Civil Catalana, a més, s'ha desmarcat dels grups ultres que havien cridat a la manifestació.

Al Parlament també hi ha hagut escenes de tensió contra els Mossos d'Esquadra:

 

També hi ha hagut tensió després de la manifestació a Via Laietana


Poc abans de les dues, un vehicle dels Mossos d'Esquadra que estava a la Rambla a l'altura del Liceu s'ha vist envoltart per desenes de persones que han increpat els policies. Els dos agents que anaven al cotxe s'han refugiat en un establiment fins que agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra els han anat a ajudar.

A la plaça de Sant Jaume alguns manifestants també s'han encarat amb els Mossos d'Esquadra i amb la Guàrdia Urbana de Barcelona:


ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut