Les dades es van recollir entre l'octubre del 2021 i el març del 2022 (iStock)

Acusen 1.500 policies britànics de violència contra les dones en 6 mesos i n'acomiaden l'1%

Nou de cada deu queixes són ignorades per les forces de l'ordre, segons un informe del Consell Nacional de Caps de Policia que també apunta que les xifres podrien ser més altes

Més de 1.500 policies britànics van ser acusats de delictes violents contra dones i nenes durant un període de sis mesos, entre els anys 2021 i 2022. Són dades d'un informe que ha fet públic aquest dimarts al Regne Unit el Consell Nacional de Caps de Policia (NPCC).

A més, segons aquest mateix estudi, menys de l'1% dels acusats han estat acomiadats. I no només això, perquè nou de cada deu queixes sobre tracte violent per part d'agents policials cap a les dones durant aquest període no van ser ateses per les forces de l'ordre a Anglaterra i Gal·les

Entre l'octubre del 2021 i el març del 2022, aquest Consell, que representa els caps dels diversos cossos policials del Regne Unit, va observar que 1.539 agents van estar implicats en suposades conductes violentes contra dones i nenes. En la majoria dels casos, els cossos policials no van prendre mesures contra els agents acusats d'aquestes actituds. A més, l'informe també apunta que les xifres reals podrien ser encara més grans.

Entre les denúncies, figuren l'ús de la força, assetjament i, en menor mesura, agressió sexual, ressalta l'organisme.

Imatge de recurs de la policia britànica (@metpoliceuk)
L'informe apunta que les xifres reals podrien ser encara més grans (@metpoliceuk)

L'informe es va fer després que sortissin a la llum casos com el de Sara Everard, una jove britànica violada i assassinada per l'agent Wayne Couzens, de la Policia Metropolitana de Londres, el març del 2021; o el cas de David Carrick, un altre agent finalment detingut i condemnat després d'anys d'agressions i violacions a almenys 12 dones.

La coordinadora de l'NPCC per a casos de violència contra dones i nenes, Maggie Blyth, admet que "els cossos policials han de ser més severs amb les sancions cap als agents que hagin estat denunciats per aquest tipus de comportament". 

"La publicació d'aquest informe reforça la urgència i la importància de la nostra missió actual d'erradicar els abusadors i les persones corruptes de l'activitat policial."

Blyth ha fet referència --a més de la força-- a queixes com ara de comentaris sexuals, comportament autoritari i agressió sexual.

"La gran majoria dels oficials i el personal són professionals i estan compromesos, però sé que és impactant sentir aquestes coses sobre possibles depredadors a la policia."

A partir d'ara, els caps policials britànics volen publicar aquest tipus d'estadístiques cada any, com a part dels nous esforços per abordar la misogínia en l'activitat policial, sobretot després del cas de Sarah Everard, que va provocar un fort escàndol al Regne Unit.

 

ARXIVAT A:
PolicialViolència masclistaRegne Unit
Anar al contingut