David Carrick en una fotografia sense data (Reuters/Hertfordshire Police)

Cadena perpètua per al policia britànic violador en sèrie que detenia i amenaçava les víctimes

Scotland Yard torna a demanar disculpes per haver trigat anys a detenir David Carrick malgrat diverses denúncies

RedaccióActualitzat

David Carrick, el policia britànic que va confessar haver violat i agredit almenys 12 dones, passarà més de 30 anys a la presó després que aquest dimarts li han estat imposades 36 condemnes de cadena perpètua.

En concret, la sentència li imposa una pena d'almenys 32 anys, dels quals s'ha de descomptar el temps que ja hi ha passat. 

La jutge Bobbie Cheema-Grubb ha detallat que això vol dir que "la pena mínima que haurà de complir abans que la junta de llibertat condicional pugui pensar a posar-lo en llibertat és de 30 anys i 239 dies".

La justícia considera que va dur a terme "una campanya desenfrenada de violacions i maltractaments de dones" que va dur a terme abusant de la seva posició.


Violacions, agressions, detencions il·legals i amenaces

Durant el judici, Carrick, de 48 anys, es va declarar culpable de 49 delictes que inclouen 24 violacions, intents de violació, agressions sexuals, detencions il·legals i comportament coercitiu i controlador, comesos contra les 12 víctimes entre el el 2003 i el el 2020, quan treballava en el Servei de Protecció Parlamentari i Diplomàtic de la Policia Metropolitana de Londres, coneguda com la Met. 

Per Cheema-Grubb, aquest ha estat un element determinant:

"L'element singular que eleva els seus crims com a violador en sèrie brutal, el principal agreujant, és l'ús explícit o implícit de la seva feina per atraure, tranquil·litzar o intimidar les seves víctimes."

"Darrere d'una aparença pública de correcció i fiabilitat, es va aprofitar monstruosament de dones atretes a relacions íntimes". Dones que "no són fràgils ni que no es puguin valdre per elles mateixes", afegeix Cheema-Grubb, sinó que són "víctimes de la seva mentalitat criminal".

"La influència maligna d'homes com vostè en posicions de poder s'oposa a una revolució de la dignitat de la dona", rebla la jutge.

Una de les víctimes va explicar com va amenaçar-la amb la porra i, després, va enviar-li una fotografia de la seva arma reglamentària amb el text: "Recorda-ho, jo soc l'amo."

"Estava massa espantada per anar a la policia a posar una denúncia" perquè "m'havia deixat clar que ell era la llei", va dir en una declaració escrita en què afegia que, per tot plegat, "estava convençuda que la policia no em creuria".


"No hauria d'haver estat un agent de policia"

En fer-se pública la sentència, Scotland Yard ha tornat a demanar disculpes, però el cert és que va tenir denúncies prèvies sobre Carrick que no va tenir en compte.

Nou incidents, amb acusacions d'assetjament, agressió i violació, van passar entre el 2000, quan Carrick va començar la formació amb la Met, i l'octubre del 2021, quan va ser acusat per primera vegada. 

"Els crims de David Carrick van ser indescriptiblement malvats", va dir el comissionat de la Met, Sir Mark Rowley.

Mark Rowley, comissionat de la Policia Metropolitana de Londres (Europa Press/Yui Mok)

"No hauria d'haver estat un agent de policia. No vam ser prou rigorosos", va admetre Rowley, "i, com a resultat, vam perdre oportunitats d'identificar els senyals d'alerta durant dècades... Ho sentim de veritat".

Malgrat les disculpes, la reputació de la Met ha quedat ben tocada, perquè el cas ha posat al descobert com una cultura de corrupció, racisme i misogínia havia arrelat entre alguns dels seus responsables.

Algunes de les víctimes de Carrick, de fet, van dir que ja no confien en la policia. Una, en concret, va explicar: "Cada vegada que veig un policia o un cotxe de policia em quedo paralitzada."

 

ARXIVAT A:
PolicialViolència masclistaAgressió sexualRegne Unit
Anar al contingut