Vista aèria de l'antiga Nissan (ACN)

Acord perquè la xinesa Chery desembarqui a la Zona Franca per fer-hi cotxes

A finals d'any es començaran a fabricar els primers models Ebro, de la marca catalana EV Motors, i també els elèctrics Omoda, de la xinesa

RedaccióActualitzat

Es confirma definitivament que la companyia xinesa Chery desembarca a Catalunya. S'instal·larà a les antigues naus de Nissan a la Zona Franca de Barcelona amb la intenció de ser la primera empresa xinesa de cotxes elèctrics a Europa.

La companyia catalana Ebro-EV Motors ha anunciat conjuntament amb l'empresa xinesa l'acord per produir cotxes a la Zona Franca. Es tracta de la primera marca que firma un acord amb un fabricant xinès per a la producció de vehicles a l'Estat.

La col·laboració es durà a terme a través d'una unió temporal d'empreses (UTE) participada majoritàriament per Ebro, propietària de les instal·lacions.


Inici de la fabricació a finals d'any

La producció començarà el quart trimestre de l'any, quan es fabricarà el primer model de la marca Ebro. Una mica abans començarà també la fabricació dels primers vehicles elèctrics Omoda, un model de la marca xinesa.

Feia temps que Chery negociava amb EV Motors, que liderava el procés per donar una nova vida a l'antiga planta de Nissan i permetre així recol·locar centenars de treballadors que van perdre la feina amb la seva marxa.

Finalment, l'acord amb Chery es va acabar de tancar a la seu central de l'empresa, a la regió xinesa de Wuhu, i s'escenificarà amb un acte institucional aquest divendres a la mateixa planta de Nissan. Hi participaran els dirigents, però també hi seran el president del govern, Pere Aragonès, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i representants institucionals xinesos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut