L'Audiència de Tarragona abans de l'inici del judici als dos policies (ACN/Eloi Tost)

Absolts els dos policies de Vila-seca acusats d'intent d'assassinat i tortures greus

L'Audiència afirma que no hi ha prou proves per condemnar els policies acusats, ja que el denunciant no recorda res del que va passar

L'Audiència de Tarragona ha absolt els dos policies locals de Vila-seca acusats d'un delicte d'assassinat en grau de temptativa i tortures greus per l'agressió que va patir un empleat de Port Aventura el 2013. Els fets es remunten a la matinada del 9 de gener del 2013, en una coneguda discoteca de la zona on els treballadors celebraven la festa anual de final de temporada del parc d'atraccions.

En l'escrit d'acusació, la Fiscalia demanava fins a 20 anys de presó, i sostenia que en el transcurs d'aquesta festa dos policies locals que estaven patrullant van clavar una "brutal pallissa" a un home que es trobava en estat d'embriaguesa i que una estona abans havia tingut una picabaralla amb dos clients de la discoteca.

Absolts per falta de proves

Segons la sentència, que ha avançat el Diari de Tarragona, la jutgessa ha pres la decisió basant-se en una "falta de proves", perquè la víctima "no recorda què va passar".

La jutgessa reconeix que hi ha "forts i poderosos dubtes sobre la certesa dels fets denunciats" i, per tant, hi ha "una impossibilitat de determinar com van succeir els fets".

L'home va declarar que "es va despertar al pati de l'apartament de Salou on residia amb la seva germana" amb diferents lesions al cos, però no va poder acreditar com hi va arribar.

Per tot plegat, la jutge ha decidit absoldre els policies dels presumptes delictes.

En el judici també hi estaven imputats l'Ajuntament de Vila-seca, com a possible responsable civil dels danys, i el que en aquell moment era el cap de la policia local, acusat de falsedat documental i encobriment. Tots dos han estat absolts.


Una deriva del cas: dos mossos absolts

Aquest cas ja havia tingut una deriva l'any 2020, quan es va absoldre dos agents dels Mossos d'Esquadra acusats d'evitar la investigació sobre els policies locals de Vila-seca.

La Fiscalia demanava dos anys i mig de presó, un any i nou mesos d'inhabilitació i 1.800 euros de multa per un suposat delicte de falsedat documental, i cinc mesos d'inhabilitació per omissió del deure de perseguir delictes.

Es va sentenciar que no hi havia acreditació que els dos mossos tinguessin cap pla per no investigar els fets, tal com sostenia la Fiscalia, en una resolució que no va ser unànime.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut