La presumpta víctima d'haver estat apallissada per dos policies de Vila-seca diu que es pensava que l'havien atropellada

ACN Tarragona - La presumpta víctima d'haver estat greument apallissada per dos agents de la Policia Local de Vila-seca ha declarat que es pensava que les lesions que patia s'havien produït perquè l'havien atropellada i que no recorda com va arribar ferida fins la porta del pis on vivia. Els fets es remunten al gener de 2013, quan presumptament els policies haurien agredit brutalment un home i posteriorment l'haurien deixat desatès. Aquest dilluns ha començat el judici a l'Audiència de Tarragona en el qual tres agents del cos vila-secà estan acusats dels delictes d'assassinat en grau de temptativa, falsedat documental i encobriment. Fiscalia demana fins a 20 anys de presó per a dos dels tres agents, mentre que la defensa reclama l'absolució de tots ells.

Els fets van passar la nit del 9 de gener de 2013 en el marc de la festa anual que celebren els treballadors de PortAventura un cop acaba la temporada i que se celebrava a l'antiga discoteca Pachá de la Pineda (Vila-seca). En la seva declaració, l'home ha relatat que va començar la nit sopant amb uns companys de feina en un restaurant de les Gavarres. Després ha comentat que van anar amb el seu cotxe cap a la discoteca i que a partir d'un determinat moment no recorda res. De fet, ha suggerit que potser li van posar "alguna cosa a la beguda".

El següent del que té constància és trobar-se a la porta de l'apartament de Salou propietat de la seva germana i on residia "adolorit", amb restes de sang al jersei i a la cara i sense les claus del pis, sense saber concretar quina hora era. A causa del seu estat ha dit que va decidir posar-se a dormir al replà, entre una i dues hores. Quan es va despertar de nou és quan va ser conscient que les claus del pis eren al cotxe, que seguia aparcat a la porta de Pachá, a uns quatre o cinc quilòmetres i ha indicat que va decidir anar-les a buscar caminant. "Vaig passar per davant d'un supermercat i en un mirall em vaig veure la cara inflada", ha dit a preguntes del fiscal.

A continuació, ha narrat que uns metres més endavant es va asseure a tocar d'una rotonda, fruit de la seva debilitat física. Allà un vianant es va interessar pel seu estat i li va assegurar que trucaria una ambulància. Al cap d'uns minuts van arribar els Mossos d'Esquadra i els serveis mèdics, que el van traslladar a l'hospital de Santa Tecla, on va estar ingressat nou dies. Després de rebre l'alta va tornar al seu domicili original de Lleida. Uns dies després es trobava malament i va anar al metge, que va decidir tornar-lo a ingressar a l'hospital. Segons consta en l'escrit del fiscal va patir el trencament de tres costelles, una lesió pulmonar, un pneumotòrax traumàtic, un vessament pleural posttraumàtic i amnèsia lacunar posttraumàtica. Pel ministeri públic, les lesions eren de tal gravetat "que van implicar compromís vital per al perjudicat, ja que si no hagués rebut atenció mèdica hauria mort".

Anònim

A preguntes de la defensa dels policies encausats, l'home ha exposat que inicialment es pensava que les ferides les tenia perquè l'havien atropellat. Però un any i mig després dels fets, el 18 de juliol del 2014, a la bústia del seu domicili de Lleida va rebre una carta anònima en la qual s'implicava directament dos policies locals de Vila-seca de les ferides que va patir. Aleshores va ser quan va presentar la denúncia als Mossos d'Esquadra, que van iniciar una investigació que va desembocar amb la detenció dels tres encausats. Dos són la parella d'agents que presumptament van agredir la víctima i el tercer és el que aleshores era el cap de la comissaria de la Policia Local de Vila-seca, que està acusat de falsedat documental i d'encobriment.

L'origen de la problemàtica es trobaria en una trifulga que es va produir a l'interior de la discoteca. Diferents testimonis han declarat aquest dilluns que l'home hauria tocat el cul a una noia que hi havia i que això va iniciar una discussió amb més persones implicades. Una d'aquestes era un antic policia municipal de Vila-seca, que ha reconegut que va intervenir en la discussió per separar l'home de la dona agredida i de la seva parella. Aquest home ha afirmat que posteriorment, quan va arribar la patrulla de la Policia Local, va parlar amb un dels agents acusats.

També han declarat tres membres del personal de seguretat de la discoteca, que s'han expressat en una línia similar. Un d'ells, i que va ser el que va immobilitzar el protagonista de la causa, ha detallat que en aquell moment encara a l'interior de la sala ja va veure que l'home tenia sang a la cara. Alhora, alguns dels porters han afegit que posteriorment, la presumpta víctima va tenir noves discussions amb altres clients. Però segons les seves declaracions, cap va veure que marxés detingut pels policies.

Aquest dimarts declararan agents dels Mossos d'Esquadra que van fer la investigació. Per dijous s'espera la declaració dels tres acusats.

Anar al contingut