L'animal, una femella, està en bon estat de salut

Abandonen un mico de nas blanc dins d'una gàbia en una platja de Sitges

El propietari hi ha deixat una nota amb els motius i les pautes de cura i alimentació del primat, una femella d'una espècie molt protegida

Redacció/AgènciesActualitzat

Agents de la policia local de Sitges i del Seprona, el Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil, han rescatat un mico que havia estat abandonat, dins d'una gàbia, a prop de cala Vallcarca.

Es tracta d'una femella d'una espècie de mico de nas blanc anomenada Cercopithecus Nictitans, que és originària de zones humides i boscoses de l'Àfrica central i occidental.

Aquest tipus de primat està catalogat amb un alt grau de protecció en la Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITES).


A l'animal, que aparentment té bona salut, l'han portat a un centre de recuperació de Villena, a Alacant, on se li faran els controls veterinaris pertinents mentre s'intenta esbrinar qui n'és el propietari, per depurar possibles responsabilitats administratives o penals.

La policia local de Sitges, que és qui el va trobar, ha demanat responsabilitat a la ciutadania a l'hora d'adquirir animals de companyia.

Una nota a la gàbia

Dins de la gàbia del mico hi havia una nota del propietari amb recomanacions per a la seva cura i alimentació. A la nota també s'advertia sobre l'agressivitat de l'animal, segons la policia local, i s'hi exposaven les raons de l'abandonament.

En concret, el text demanava a les autoritats que tornessin el primat al seu hàbitat natural o a un lloc on pogués relacionar-se amb individus de la seva espècie i on pogués viure amb prou espai a l'aire lliure.

Anar al contingut