Debat

A la cimera de Copenhaguen s'arribarà a un acord per aturar el canvi climàtic?

Avui s'acabava la cimera de Barcelona sobre canvi climàtic. Aquest encontre és molt important, ja que prepara la reunió mundial de Copenhaguen, el proper desembre, per acordar un nou protocol que substitueixi el de Kyoto.

Actualitzat
La cimera barcelonina sembla que no passarà a la història pels acords que s'hi han signat. Més viat al contrari, ja que els Estats Units, el principal país en emissions de gasos d'efecte hivernacle, no s'han compromès a reduir-los.

Per altra banda, els països més pobres, agrupats al G-77, han plantat cara i han reclamat que s'arribi a compromisos més ambiciosos. Volen reduir encara més les emissions de gasos contaminants, del 30% que s'havia anunciat fins al 40%.

Per la seva banda, la UE, ha intentat negociar amb totes les parts, però ha admès que probablement serà difícil arribar a un acord a la cimera de Copenhaguen.

I tu, què n'esperes de la cimera de Copenhaguen? Creus que és possible reduir les emissions contaminants al 40%? Qui és el principal responsable del canvi climàtic? Serà possible arribar a acords en el context de crisi econòmica mundial?

Proposa'ns les teves solucions, participa en el debat!
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut